Aktywne Wpisy

pogop +3
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
alljanuszx +49

witam, mam zajebisty problem z samochodem. Na foto przedstawiam wałek rozrządu wydechowy i jego uszkodzenie na trzecim cylindrze. Rozumiem, że część jest już do wyrzucenia (przez zatarcie), głowica do dalszej obróbki, a silnik do diagnostyki. Od czego mogło się coś takiego stać? Auto mam od prawie 10 lat i olej wymieniałem zawsze co około 9k km lub co rok na dobrej jakosci valvoline (zalecany przez producenta). Tylko przez ostatnie 3 lata (problemy zdrowotne uniemożliwiły mi użytkowanie samochodu) silnik zrobił może 3 tys i wlasnie przez 3 lata byl zalany ten sam olej. Wiem, dałem ciała, ale ojciec mi mówił, że przy małym przebiegu cos takiego jest dozwolone i to wlasnie on przez ten czas przepalał auto...
#motoryzacja #samochody #mechanika #mechanikasamochodowa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 659697c9de635a9aaa7ab03292f0688d1c166e7b04b4a0b86378b30e651c9b54
Pobierz─────────────────────
· Zaakceptował: grap32
@mirko_anonim: w jaki sposób jesteś sobie w stanie wmowic ze sredniotani olej jest drinkiem l dobrej jakości? Przecież to jest budżetowy hydrocrack?
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero