Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: możesz być DDA, a dlaczego nie? z tego co piszesz to wygląda że jesteś też silnie współuzależniona od matki.
chociaż wg mnie to DDA jest zbyt ogólne bo pod tym powinny być jakieś szczegółowe problemy i zaburzenia.
Samo DDA to tam z tego co pamiętam w tych quizach jest np.:
- nadmiernie przejmujesz odpowiedzialność za różne rzeczy
- nie masz poczucia i nie bierzesz odpowiedzialności za różne rzeczy
i oba są przejawem DDA -
  • Odpowiedz
czy mogę być dzieckiem DDA

@mirko_anonim: Oczywiście, że tak, ale co to w ogóle zmienia? Co z tego, że psychiatra ci potwierdzi DDA, to nie jest żadna choroba, nie ma na to tabletki, taka diagnoza nie będzie żadnym przełomem. Miałaś dysfunkcje w domu i to spowodowało różne problemy, wszystko jest i tak do osobnego przekminienia i przepracowania.

Możesz zostać skierowana na terapie grupową na NFZ jeśli masz siły na taką
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Tak, tak, biedna mama, zły ojciec.
Kolejna mizonadryczka na wykopie.

Matka od dziecka chlała, ojciec się na nią wkurzał za to, ale to ojciec jest ten zły. A to, że jej wziął biżuterię to po prostu zapłata za lata wkurzania się, że jest nawalona i nie ma z nią kontaktu.

I klasyka, baba ma lęki, depresję, boi się wychodzić do sklepu, ale ma chłopa. A chłop w takiej samej sytuacji wali
  • Odpowiedz
Zostaw swojego chłopa, daj mu możliwość poznania normalnej różowej, a nie jakiejś kaleki społecznej, która go ciągnie jeszzcze w dół.

@mirko_anonim: to jest dorosły człowiek i ma prawo decydować w co się pakuje, chce osobę z zaburzeniami to ma, nie musisz go "ratować" przed nią

ale z tym ojcem to się zgadzam - odszedł od pijaczki, która nb. teraz wali wódę z córką, a jeszcze jakieś legendy o kradzieży biżuterii
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

to jest dorosły człowiek i ma prawo decydować w co się pakuje, chce osobę z zaburzeniami to ma, nie musisz go "ratować" przed nią

@heniek_8, problem jest taki, że każdy chłop ma w sobie wbudowane opiekowanie się babą. Ale niektórzy przesadzają i biorą właśnie takie kaleki społeczne i bawią się w zbawców świata, a nawet nie wiedzą, że w odwrotnej sytuacji to baba nigdy nie wzięłaby
  • Odpowiedz
Zaraz zlecą się różowe i będą coś gdakać, że som badania

@mirko_anonim: nikt się nie zleci, takie przepowiednie zawsze mnie śmieszą jak ludzie piszą "zaraz mnie tutaj zhejtujecie" a tam zero hejtu, zero zainteresowania

A co do tego kolesia to wyśpi się jak sobie pościeli, nie nasza w tym rola żeby go ratować przed czymś co sam chce
  • Odpowiedz