Aktywne Wpisy

skrytek +1285
Będzie #zalesie bo muszę to z siebie wyrzucić. Na początku marca potrącił mnie samochód na przejściu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia.
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
źródło: 1000046959
Pobierz
wezsepigulke +838
Edyta Pazura jeździ samochodem typu "wypas", a takim nie tylko można legalnie jeździć gdzie się chce, w tym po chodnikach i trawnikach, ale nawet zabijać ludzi w trumnach na kółkach. Ryzykuje się co najwyżej dozorem elektronicznym. No czego nie rozumiecie?
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
źródło: 69341623d0e46-b3cbecb44c37
Pobierz

chociaż wg mnie to DDA jest zbyt ogólne bo pod tym powinny być jakieś szczegółowe problemy i zaburzenia.
Samo DDA to tam z tego co pamiętam w tych quizach jest np.:
- nadmiernie przejmujesz odpowiedzialność za różne rzeczy
- nie masz poczucia i nie bierzesz odpowiedzialności za różne rzeczy
i oba są przejawem DDA -
@mirko_anonim: Oczywiście, że tak, ale co to w ogóle zmienia? Co z tego, że psychiatra ci potwierdzi DDA, to nie jest żadna choroba, nie ma na to tabletki, taka diagnoza nie będzie żadnym przełomem. Miałaś dysfunkcje w domu i to spowodowało różne problemy, wszystko jest i tak do osobnego przekminienia i przepracowania.
Możesz zostać skierowana na terapie grupową na NFZ jeśli masz siły na taką
Kolejna mizonadryczka na wykopie.
Matka od dziecka chlała, ojciec się na nią wkurzał za to, ale to ojciec jest ten zły. A to, że jej wziął biżuterię to po prostu zapłata za lata wkurzania się, że jest nawalona i nie ma z nią kontaktu.
I klasyka, baba ma lęki, depresję, boi się wychodzić do sklepu, ale ma chłopa. A chłop w takiej samej sytuacji wali
@mirko_anonim: to jest dorosły człowiek i ma prawo decydować w co się pakuje, chce osobę z zaburzeniami to ma, nie musisz go "ratować" przed nią
ale z tym ojcem to się zgadzam - odszedł od pijaczki, która nb. teraz wali wódę z córką, a jeszcze jakieś legendy o kradzieży biżuterii
@heniek_8, problem jest taki, że każdy chłop ma w sobie wbudowane opiekowanie się babą. Ale niektórzy przesadzają i biorą właśnie takie kaleki społeczne i bawią się w zbawców świata, a nawet nie wiedzą, że w odwrotnej sytuacji to baba nigdy nie wzięłaby
@mirko_anonim: nikt się nie zleci, takie przepowiednie zawsze mnie śmieszą jak ludzie piszą "zaraz mnie tutaj zhejtujecie" a tam zero hejtu, zero zainteresowania
A co do tego kolesia to wyśpi się jak sobie pościeli, nie nasza w tym rola żeby go ratować przed czymś co sam chce
@heniek_8. wiem, napisałem to żeby uciąć dyskusję, bo nie ma o czym tu dyskutować, skoro takie