Aktywne Wpisy
iErdo +652
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
PanL +8
Panowie..
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
Pogoda sprzyja, a mięsiwo zapeklowane już od ponad tygodnia więc działam.
To moje pierwsze doświadczenie z wędzeniem (które de facto prawdziwym wędzeniem nie jest, ale jak się nie ma co się lubi), wcześniej bawiłem się tylko szynkowarem, ale wędliny z niego, choć dobre, to szybko mi się przejadły. Co dym to jednak dym.
Trzymajcie kciuki by się udało, by smakowało i bym się nie zniechęcił jak jednak nie będę zadowolony z efektu. :p
Jak skończę to napiszę podsumowanie z całej operacji. Póki co pachnie pięknie. (ʘ‿ʘ)
#krupgotuje #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #foodporn #ogrodnictwo #ogrod #dzialka #wedzenie #wedlinydomowe
Widziałem, że ludzie nawet w domu na indukcji na tym wędzą. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Lubi w niej sobie ryby wędzić. Łososie, makrele. I kiełbasę z dzika bo mój chrzestny biega po lesie z dwururko.
Skończyłem wędzić, wygląda i pachnie dobrze. Zobaczymy jutro jak w smaku.
@Cauliflower zoba.
Wydaje mi się też, że nieco zbyt dymne i mówię to ja, człowiek, który uwielbia mocno wędzone. Ale może to kwestia drewna. Wedzilem na dębie.
Najlepiej wyszedł schab i boczek, szynka chyba mogłaby nieco jeszcze poleżeć. Serek bez szału, ot ciekawostka.
Ogółem
Tylko ja powoli odchodzę od peklowania na sucho. Jednak szynki, schaby są o wiele bardziej soczyste jak na mokro są. Do tego przy nastrzyku solanką można czas bardzo skrócić. Peklować na sucho będę boczek jeszcze, ale ten
@Cauliflower: yup, na sucho w próżni. Może i nawet 18 g to było, nie pamiętam. Nie moczyłem w każdym razie.
Tyle co tam miałeś zmieściłoby się w 4l okrągłym pojemniku. No ale rozumiem, ja mam więcej lodówek.
Myślałem, że więcej bo im wyższa temperatura tym szybsze wędzenie. W takim razie można użyć foli celulozowej. Przepuszcza dym i parę wodna ale smoliste
@Cauliflower: sprytne, nie znałem tego patentu. Obczaję. (ʘ‿ʘ)