Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W nowym budownictwie największe #heheszki z wmówienia klientom, że salon z aneksem kuchennym to dobre rozwiązanie.
Chodzi o to, żeby młodzi w klitkach poczuli się jak włsciciele apartementów które widzą w filmach? #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dla mnie osobna kuchnia jest nieużyteczna. Natomiast jeśli stać by mnie było tylko na małe mieszkanie i miałabym dzieci to wzięłabym te z osobną kuchnią- rodzice śpią w salonie, który jest osobnym pomieszczeniem, a dzieci w pokojach. W przypadku salonu z wnęką/aneksem nie jest to możliwe.
  • Odpowiedz
Ja miałem bardzo dobry wyciąg w mieszkaniu przez lata i tak:

1. jak ktoś sobie wyobraża jakieś rozmawianie przy robieniu żarcia (częsty argument, chociaż niezrozumiały dla mnie), to albo można rozmawiać, albo korzystać z wyciągu, bo cholerstwo hałasuje niesamowicie na najwyższym biegu, koniecznym do wywiania smrodu ze smażenia
2. wszystko jest fajnie przy drożnej i poprawnie zaprojektowanej wentylacji, problemy się zaczynają gdy takowa jest źle zaprojektowana albo gdy jakiś debil coś do niej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim przez ostatnie 4 lata mieszkając sama zdarzyło mi się gotować (w rozumieniu coś więcej niż makaron z gotowym sosem) może z 5 razy? Po co miałabym mieć osobną kuchnię ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Capitanero: Tłusty nalot spotykałam głównie przy kuchenkach gazowych, przy elektrycznych/indukcyjnych tego nalotu jest dużo mniej. Już ponad 9 lat żyję w mieszkaniach z aneksem/wnęką kuchenną i nie mam problemu z osadem. Po prostu sprzątam mieszkanie.
  • Odpowiedz
przez ostatnie 4 lata mieszkając sama zdarzyło mi się gotować (w rozumieniu coś więcej niż makaron z gotowym sosem) może z 5 razy? Po co miałabym mieć osobną kuchnię

@xentropia: Poszedłbym dalej, po co ci w ogóle kuchnia w takim wypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rinter: Mnie najbardziej rozczula, jak mieszkanie ma 90-100m^2 i są w nim dwie-trzy kliteczki po 9 metrów - "sypialnie", za to salon jak hangar dla Boeinga. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Niektórzy wolą osobną kuchnię, bo mieszkanie można łatwiej studentom na pokoje wynająć. Z aneksem tracisz ten jeden pokój, który można wynająć.

Moim zdaniem aneks to świetne rozwiązanie, a argument o tym, że zapachy się roznoszą po mieszkaniu, to cóż... . Najczęściej narzekają na to ludzie mieszkający na 40 metrach, ale wtedy to zapach roznosi się choćby kuchnia była osobna.

Mieszkanie z osobną kuchnią jest idealne dla starego modelu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @peszek_leszek:

CO ZA BZDURY OPOWIADASZ ?!!?!?! wystarczy że kilka razy coś się przydymi albo wykipi czy coś w tym stylu i cały pomieszczenie jest usyfione, tak samo jak pomieszczeniem gdzie się pali faje. Gotujesz np. zupe i ona bombluje i paruje i całe mikrodrorobinki oleju latają w powietrzu przyklejając się wszędzie.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: No ale jak coś się gotuje to zakłada się pokrywkę lub sitko, np. żeby tłuszcz nie pryskał. Jak zupa wykipi to się sprząta płytę i tyle. Na przydymienie nie ma rady- i tak dym rozejdzie się po całym mieszkaniu. Po prostu trzeba wywietrzyć.

Nie wiem jak gotujesz, że po wykipieniu zupy masz całe pomieszczenie do sprzątania? Może przeczytaj dokładnie instrukcję szybkowaru? Bo one potrafią eksplodować rzeczywiście.

Serio, nie widzę
  • Odpowiedz