Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Już piąty znajomy wysłał wniosek o bk a ja mamą umowę do września 2024 na najem bo czytałem, że to wydmuszka i pewnie po wyborach spadnie … #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A coś takiego jak okres wypowiedzenia umowy?

@OlekAleksander: W terminowych umowach rentierzy zazwyczaj nie pozwalają na wcześniejsze wypowiedzenie umowy i niestety jest to legalne. Masa ludzi się wjebuje co roku w najem z którego nie mogą zrezygnować - zazwyczaj jest to moment kiedy decydują się na zakup własnego (niezrywalna umowa lub kradzież kaucji przez landlorda)
  • Odpowiedz
W terminowych umowach rentierzy zazwyczaj nie pozwalają na wcześniejsze wypowiedzenie umowy i niestety jest to legalne.

@PfefferWerfer: tez taka mialem. A potem landlord geniusz napisal w wordzie 1 artykulowy aneks, gdzie przelozyl ja do nieokrelonego.
Nie wiem czy rozumiesz, ale zostalem z umowa na czas nieokreslony bez trybu wypowiedzenia.
Jak jestes ciekawy w jakich okolicznosciach wynajmujacy moze ja wypowiedziec to poczytaj, usmiejesz sie
  • Odpowiedz
Nie wiem czy rozumiesz, ale zostalem z umowa na czas nieokreslony bez trybu wypowiedzenia.

@programista15cm: xD

Jak jestes ciekawy w jakich okolicznosciach wynajmujacy moze ja wypowiedziec to poczytaj, usmiejesz sie

Możesz mi streścić? Nie zamierzam brać nigdy więcej udziału w patologii zwanej wynajmem.
  • Odpowiedz