mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio byłem na imprezie gdzie był kolega ze swoją dziewczyną. W pewnym momencie kolega odpadł (ma słabą głowę i poszedł się zdrzemnąć) i ta jego dziewczyna się do mnie przysiadła i zaczęła się taka niekomfortowa dla mnie rozmowa. Na początku coś tam mówiła, że fajnie, że się kolegujemy itd., a potem przeszła do tematu, że „wpadłem jej od razu w oko jak mnie tylko kiedyś poznała”. Ja od razu uciąłem temat, powiedziałem, że nie chce rozmawiać o takich rzeczach. Ale to nie był pierwszy taki sygnał tej dziewczyny w moim kierunku, bo w wakacje też miałem takie wrażenie, że jakby „inaczej na mnie patrzy”. Wie, że jestem od jakiegoś czasu wolny.

No i tak się zastanawiam czy dać o tym znać koledze. Co sądzicie? Niby do niczego nie doszło, poza tym ja nigdy nie dopuściłbym do jakiejkolwiek „bliższej” sytuacji z dziewczyną kolegi. Martwi mnie to jednak, bo kolega jest w niej naprawdę zakochany. Z drugiej strony może lepiej się nie mieszać?
#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski

─────────────────────

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
mirko_anonim
Anonim (nie OP): Zalicz laskę i daj dowody koledze.

─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
21
czescmampytanie
@mirko_anonim: wyślij mu anonima jak widziałeś ze jego laska przystawia się do innego. jak gość jest kumaty to połączy kropki, a ty oficjalnie nie mieszasz się w sprawę.
13
Rudz1elec
Rudz1elec
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
5
AnonimoweLwiatko
@mirko_anonim: Zależy od stopnia koleżeństwa. Jak to taki kolega na widzenie od czasu do czasu, na cześć to nie ma co zawracać gitary. Jak to taki kumpel, że do rany przyłóż to trzeba od razu chłopu mówić jak jest.
2
NiebieskiWStringach
@mirko_anonim: pedałem jesteś że kolega ważniejszy od jego pelargoni?
1
V.....a
V.....a
@mirko_anonim: Moooże będzie miało tu zastosowanie takie StaroPolskie przysłowie...

K---y 2/3 w każdej kobiecie...
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): Ja p------ę. Jeśli te wszystkie wpisy o zdradach są prawdziwe to nie warto się wiązać. Ciekawe jaki procent kobiet jest wiernych bez względu na wszystko.

─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
1
Kitku_Karola
@mirko_anonim wg mnie nie mieszaj się. Może ma ona tylko słabość do Ciebie a może zmieni obiekt westchnień i śmieci same się wyniosą a Ty dalej będziesz miał kolegę.
0
Antibambino
@mirko_anonim: Ile to razy taki rogacz stawał w obronie swojej karynki, gdy ta się wszystkiego wyparła i zrzuciła winę na życzliwego. A nawet gdyby nie, to jest szansa, że z tą się rozstanie, a gorszą sobie znajdzie i mulata będzie wychowywać.
0
olokynsims
@mirko_anonim: a może jest z nim bo akurat lepszy się nie trafił?
0
czescmampytanie
@Antibambino: niezłe usprawiedliwienie żeby nic nie robić. moze ludzie w ogóle nie powinni sobie pomagać, bo przecież często ludzie są ch*jami.
0
mirko_anonim
Anonim (nie OP): Bierz się za nią. Koleżeństwa i miłości i tak mijają. Czy będziesz coś robił dobrze czy źle to i tak wszystko się kończy z reguły w najmniej odpowiednim momencie, więc jak sama się pcha to korzystaj.

─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
0
Antibambino
moze ludzie w ogóle nie powinni sobie pomagać

@czescmampytanie: Powinni myśleć. Zawsze przed pomocą choć krótko się zastanowić. Chyba nie byłeś na ani jednym kursie pierwszej pomocy, bo byś to wiedział. Czasem trzeba, czasem warto, czasem nie warto, a czasem nie należy. W tym konkretnym przypadku moja opinia jest taka, że nie warto, bo nie masz pewności, że nie zaszkodzisz.
0
czescmampytanie
@Antibambino: głupoty piszesz. udzielając pierwszej pomocy też nie masz pewności czy zaszkodzisz, a jednak jest to twój obowiązek żeby jej udzielić. wystarczy upewnić się ze jest się "bezpiecznym" (np. przez anonimizacje) i nie ma żadnej podstawy żeby nie udzielić pomocy, a jedynie wymówki. pominę porównywanie sytuacji zagrożenia życia do potencjalnej zdrady.
0
Antibambino
udzielając pierwszej pomocy też nie masz pewności czy zaszkodzisz

@czescmampytanie: Nie zawsze w pierwszej pomocy chodzi o zaszkodzenie poszkodowanemu. Pierwsza zasada: nie narazić siebie i innych. A na konkretnym przykładzie: masz skoczka z 10 piętra. Nie masz przy sobie maski CPR. Czy robisz sztuczne oddychanie? Nie. (Bo możesz się czymś zarazić, a jego i tak nie uratujesz.)
0
czescmampytanie
@Antibambino: gość z opisu OPa nie jest w 100% nie do uratowania tak jak ten skoczek z 10 piętra

Nie. (Bo możesz się czymś zarazić, a jego i tak nie uratujesz.)

po pierwsze to ratujący ma w miarę możliwości dokonać próby ratowania do czasu wyjaśnienia sytuacji.
po drugie "należy pamiętać, że międzynarodowe wytyczne resuscytacji z 2005 r. zalecają zastosowanie samego masażu serca, jeśli ratow- nik nie potrafi lub nie chce
0
Antibambino
@czescmampytanie: Poczytaj sobie #aferasebixowa.

TL;DR: Gość chciał uświadomić sebę, że zadaje się z puszczalską karyną, a ta odwróciła kota ogonem i seba ją bronił.
0