Wpis z mikrobloga

Ktoś coś?

@mirko_anonim: anegdotyczne obserwacje i wnioski wyciągane na ich podstawie.
Związki starsza kobieta+młodszy mężczyzna to faktycznie mniejszośc ale się zdarzały, zdarzają i zdarzać będą, nic nie wskazuje na to że ich proporcja w połeczeństwie się jakoś znacząco zmienia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przecież związek starszej baby i młodszego chłopa może być tak samo udany i opierać się na partnerstwie. Widziałem w życiu kilka par, gdzie baba była starsza od chłopa i było git, a nawet miałem wrażenie, że te związki są bardziej poukładane. Kiedyś był taki stereotyp, że chłop musi być starszy i był to jakiś tam temat tabu. Takie związki zawsze były, ale bardziej się ukrywały. Dzisiaj ludzie już mają
  • Odpowiedz
@thorgoth: Dokładnie.

@Qullion Moja babcia była o kilka starsza od dziadka. Takie związki zdarzały się już kilkadziesiąt lat temu. On zrezygnował z wojska dla niej (bo "zabrał" żonę innemu wojskowemu), a ona się dla niego rozwiodła. Ich małżeństwo przetrwało kilkadziesiąt lat, aż do śmierci.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja lubię młodszych czyli właśnie 25 lvl a sama mam 30 lvl bo nie są mentalnymi dziadami jak moi rówieśnicy. Z wyglądem to samo. Sama wyglądam na 25 lvl więc mi to pasuje natomiast jakbym się miała spotkać z rowniesnikiem albo jakimś starszym ode mnie to o kurna jakie dziady przecież większość facetów 30 lvl wygląda na 40 lvl. Ja się psychicznie czuję na 20 lvl nie jestem gotowa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mój ojciec jest młodszy od mamy. Kończył studia jak byli już małżeństwem, a ona pracowała.
Oboje chcieli rodziny, mieli też podobne inne wartości, poznali się przez znajomych i zakliknęło.
Generalnie w późniejszym życiu nikt nie wiedział, że jest między nimi "odwrotna" różnica wieku bo po co mieliby się tym chwalić.
  • Odpowiedz