Aktywne Wpisy

lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz
#raportzpanstwasrodka to mnie zawsze bedzie bawic.... co trzeba miec w glowie albo czego nie miec, aby sie tak przerabiac....
źródło: magdalena
Pobierz

Albo takie śmieszkowanie z Wojska Polskiego. Śmiać się można ze wszystkiego ale problem jest wtedy gdy ktoś naprawdę zaczyna wierzyć w to, że Polska armia jest słaba i biedna podczas gdy w rzeczywistości mamy prawdopodobnie najsilniejszą armię spośród
─────────────────────
@mirko_anonim: I już na samym początku bzdura. Ukraina może i gospodarczo jest słabsza od Polski, ale militarnie się zbroili od początków tego konfliktu. Polska armia przez lata tkwiła w miejscu, dopiero po 2022 roku się obudzono, że jednak no trzeba coś z tym zrobić i pojawiły się zamówienia czy obietnice 300 000 żołnierzy zawodowych (co jest nie realne, ale mniejsza). Gdybyśmy nie
@mirko_anonim: Nie bierzesz pod uwagi np tego, że Ukraina jest właściwie w stanie wojny od 2014. I od 2014 przygotowywała się do wojny na miarę własnych możliwości. Na Ukrainie zasadnicza służba wojskowa działała i rocznie dziesiątki tysięcy osób trafiało na rok do wojska.