Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Senior Developer, 14 lat w IT. Żona jeszcze na urlopie macierzyńskim, jedno dziecko. To był dobry rok, a jak u Was? ( ͡° ͜ʖ ͡°) # it #podsumowanieroku

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Senior Developer, 14 lat w IT. Żona jeszcze n...

źródło: IMG-1759

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wygryw_z_wyboru: @rzuf22 wygląda na stawkę minimum 190 zł/ h netto, albo więcej licząc urlopy czyli jakieś 200 - 215 zł/h netto dla czystego kontraktu B2B - o ile to nie jest to kontrakt bezpośrednio zagraniczny to jest topka zarobków w Polsce, jeżeli uważasz że to bieda to raczej masz ograniczony kontakt z rzeczywistością. Są tacy co ciągną kontrakt z USA za 500k USD, ale jakie ma to znaczenie? Dalej
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac to że w Polsce 200-250 jest sufitem to fakt, znam kilka osób które zarabiają 200+, jedna nawet w javie więc to nie muszą być koniecznie super niszowe technologie

natomiast za granicą zdarzają się kontrakty po 100€ za godzinę i takimi kontraktami bym się interesował mając tyle lat doświadczenia, wystarczy sięgnąć wzrokiem trochę dalej

Jest jeszcze overemployment którym też można znacząco podnieść zarobki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Szalenie cieszę się Twoim szczęściem. Byłem w IT kiedy raczkowało, ale zabrakło mi odwagi, żeby wejść w temat na poważnie i wolałem się imać zajęć, które dały mi kasę tu i teraz (na życie...), bo nie miałem wsparcia, które utrzyma mnie w czasie nauki i inwestowania w siebie.

• Odpowiedz
wygląda na stawkę minimum 190 zł/ h netto, albo więcej licząc urlopy czyli jakieś 200 - 215 zł/h netto dla czystego kontraktu B2B

@NieBendePrasowac: to jakieś 20-25k na rękę, zależnie jakie opodatkowanie. No chyba, że do tych 370k wliczył VAT to już w ogóle xD Czasami ludzi lubią sobie podawać ile hajsu przychodzi im na konto i robić to z VATem, bo więcej.

to jest topka zarobków w
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: W PL (EU) opłaca się tylko overemployment. Sporo klientów z EU jest wyluzowanych i w robocie za ~200pln/h mogłem zrobić sobie drzemkę, wyjść na zakupy/siłkę w trakcie pracy, pominąć daily i nikt się nie czepiał - jeśli dowoziłeś.

W ogóle mam wrażenie że poprzeczka jest zawieszona nisko i większość ludzi u nas w IT bimba, jest mało ludzi z pazurem którym się chce.

Jedyne co mi przeszkadza w kilku
  • Odpowiedz
@Murkly sam lecę na overemployment już 2 lata i zgadzam się, to nie nadmiar pracy męczy a żonglerka pomiędzy tematami i ciągła podzielność uwagi

Z ostatnim też się zgodzę, ofert nie brakuje ale częściej widuje widełki 170-190 niż 200-400. No nic, trzeba to przeczekać I cisnąć dalej. Ja i tak mam zamiar przejść w wieku 40 lat na emeryturę ewentualnie zostawić sobie 1/2, 3/4 etatu na jakiejś ciepłej posadzce u zachodniego
  • Odpowiedz