Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim na tym zdjęciu same mohery, więc nic dziwnego, że “biednie” to wygląda. Pewnie chodziło mu o młodsze pokolenia, mam znajomych 30+, co od góry do dołu ubrani w przeróżne kolory i wielkie loga ( ͡° ͜ʖ ͡°) tzw. Dobrobyt
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale o co ci tak naprawdę chodzi? O ubiór czy o tabun starych bab na otwarciu spożywczaka? Bo stare baby są z pokolenia, które zostało wychowane w szarościach i ni cholery nie zaczną ubierać się inaczej, a sam fakt tłumu przy otwarciu sklepu niczego nie dowodzi, bo gdyby było to otwarcie odzieżowego dla młodzieży to też byłby tłum - zakładając, że byłyby promki i prezenty, które pewnie były w
  • Odpowiedz
@Oude_Geuze ... Ja bym zaryzykował stwierdzenie że typowej mody która kiedyś była robiona w ten sposób że swoje pokolenie miało swoją modę a kolejne swoją i tak dalej to to właśnie coraz bardziej zanika.
Obecnie patrząc po ludzi takich zwykłych przeciętnych nie 15-latek kontra 80-latek to moda polega na tym że to się przenika.
I nie jest prawdą to że tak jak tu ktoś napisał stare baby czy mohery ja nie
  • Odpowiedz
Postował tam zdjęcie z otwarcia jednej z katowickich galerii handlowych z 2006 roku.

No to macie zdjęcie z teraz, otwarcie nowego dyskontu spożywczego w Galerii Katowickiej,

@mirko_anonim: przykład jak porównać jabłka do pomarańczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdzieś tu miałem mema z św. Tomaszem z Akwinu...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tutaj powinno być zadane raczej inne pytanie, czy poziom życia w Polsce przez ostatnie 10,15,20,30 lat wzrósł? Tak. Czy poziom życia w Polsce jest takim sam jak na zachodzie? Nie do końca. Poza tym takie tłumy na otwarciu są tak naprawdę gdziekolwiek na świecie byś nie pojechał zwłaszcza jak dają promocje.
  • Odpowiedz