Aktywne Wpisy

Moseva +37
Podkochiwaliście się kiedyś w kimś przez dłuższy czas i nigdy mu o tym nie powiedzieliście ani nie daliście żadnego znaka? Przyznajcie się kto miał zryty łeb w szkole

Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
no patrz, a w mojej bylej firmie juz w 2019 robot co przerzucal "wirtualne papiery" miedzy excelami i programami ksiegowymi spiete z poczta - zlikwidowal 4 osobowy zespol.
Widac jedni boja sie automatyzacji jak ognia, a drudzy nie... ciekawa ktora firma wygra na rynku, a ktora
@mirko_anonim: Kiedyś postanowiłem poduczyć żonę VBA, aby mogła porobić coś bardziej kreatywnego w swoim korpo i zautomatyzować małpią robotę excel-sap. Bez większych problemów udało się zautomatyzować połowę roboty ponad dwudziesto-osobowego zespołu, ale opór aby to wdrożyć, ze strony góry, był tak duży, że przeszły tylko jakieś drobiazgi ściągające max 2h roboty tygodniowo z kilku osób.
Już widzę jak teraz zwalniają tych klepaczy, żeby się uzależnić od kaprysów zewnętrznej firmy
Takie usprawnienia przechodzą w januszeksach, gdzie szef szuka oszczędności na każdym kroku, a nie w korpo gdzie organizowane są szkolenia z oddychania, a raz w miesiącu występuje jakaś gwiazda, która opowiada o diversity. Podróże służbowe są samolotami do 5* hoteli, a u janusza swoim autem w dwuosobowym pokoju.
Jak pracowałem w januszeksie to OCR mieliśmy w 2013/2014 roku, i makra. Firma już dawno nie istnieje, ale wszystko
Skoro tak fajnie outsourcowac do Indii, to dlaczego moderacja wykopu nie jest hinduska? Pracowali by za darmo z translatorem.
Nigdy chyba nie pracowałeś z Indiami, to było modne 10-15 lat temu. Już od dawna wszystko jest ściągane z Indii. Nie wiem jakie korpo w 2023 planuje przenosić swoje procesy i zespoły na Indie XD
Zgadzam się ze Hindusi kiedy mają sami pracować to tworzą ujemne value dla firmy, ale tu dochodzi czynnik AI i bycie prompterem pewnie będzie miało dużo mniejszy poziom wejścia (coś jak tester manualny). Ci ludzie będą mogli zastąpić osoby które