@mirko_anonim bo widza, ze zaraz odejdzie do przystojniejszego i/lub bogatszego faceta wiec chca ja zaklepac sobie slubem co oczywiscie nie dziala, bo istnieja rozwody. W 66% przypadków rozwodów wniosek rozwodowy sklada kobieta
@mirko_anonim: Różnie to bywa, ale generalnie chłop by chciał stabilizacji bo dla niego znaleźć ładną, młodą, PRZECIĘTNĄ kobietę to jak wygrać na loterii.
Dla kobiety związek z miłym, zaradnym, uczciwym PRZECIĘTNYM facetem to jest totalna przegrana na tej samej loterii xd
Zwłaszcza jak się jest wszędzie zapraszanym all the time, faceci piszą czy wyjdzie na kawkę, a może na ciastko, a może na spacer - już nawet nie mówię o
@Dietetyq: Wymieniłeś w "wymaganiach" dotyczących dziewczyny, żeby była ładna, a potem się dziwisz, że nie chcą brzydkiego Mariusza po zawodówce, który jest po prostu miły. Jak będzie tak samo ładny jak ona to będzie go chciała, spokojnie :) Bo chyba nie uważasz, że ładne dziewczyny się należą każdemu brzydalowi za bycie uczciwym.
@pianinka: Napisałem, że przeciętna laska nie chce się związać z przeciętnym kolesiem - a nie, że atrakcyjna laska nie chce się związać z "brzydkim Mariuszem po zawodówce" (ale uczciwym) xd
@pianinka: Masz tutaj przykład wizualny - to są zwykłe, normalne 3 polskie dziewczyny. Ani modelki z insta, ani paszczury jedyne co to szczupłe są bo jeszcze w Stanach nie mieszkamy i 70% młodzieży nie ma nadwagi.
@Dietetyq: Nie wiem jaki sens ma przerzucanie się obrazkami, tacy sami "przeciętni", czyli po prostu zwyczajnie ładni chłopcy bez defektów i nadwagi nie mają problemu ze znalezieniem partnerki.
@Dietetyq: Mhm, ~4 miliardy kobiet zachowują się dokładnie tak samo, bo słyszałeś o tym od kolegów na tagu. Ciężko się musi żyć w świecie takich urojeń, powodzonka.
@pianinka: mowa o kobietach z zachodniego kręgu kulturowego, żyjących w państwie dobrobytu, korzystających z social mediów od młodego wieku
i nie KAŻDA JEDNA, tylko mowa o pewnym trendzie
ale żeby to zrozumieć musiałabyś umieć myśleć dalej niż czubek swojego nosa, a nie zbijać każdy logiczny argument na zasadzie "a nie prawda, bo ja nie, moja znajoma też nie"
Przeklejanie bzdur z wykopu to nie są logiczne argumenty xD Prawda jest taka, że zdecydowana większość ludzi obojga płci znajdzie partnera na swoim poziomie atrakcyjności, wykształcenia, zaradności i inteligencji, a promil społecznie upośledzonych facetów, którym się nie udało będzie wszystko zwalał na "nowoczesne trendy, bo wszystkiem chada chcom i dlatego ja nic nie mogę no", całkowicie ignorując rzeczywistość, w której przeciętni z wyglądu ale normalni z charakteru mężczyźni problemu ze znalezieniem partnerki
Nie wiem jaki sens ma przerzucanie się obrazkami, tacy sami "przeciętni", czyli po prostu zwyczajnie ładni chłopcy bez defektów i nadwagi nie mają problemu ze znalezieniem partnerki.
@pianinka: Niestety nie. Hipergamia kobiet jest faktem i wynika z biologii- z biologicznego punktu widzenia mężczyzna powinien zapłodnić jak najwięcej samic, a kobieta powinna zostać zapłodniona przez jak najlepszego samca. Kobiety nie znoszą przeciętnych facetów, zawsze szukają kogoś, kto wydaje się "lepszy" od
@Errad: Z biologii wynika też agresywna rywalizacja między samcami i mordowanie potomstwa innego mężczyzny, jakoś jednak nie widać tych nagminnych morderstw i brutalnych walk o kobietę. Zupełnie jakbyśmy żyli w cywilizacji i kierowali się też innymi pobudkami niż najprostszymi instynktami na poziomie jaszczurki.
Anonim (nie OP): @pianinka głupoty piszesz jak zawsze. Poczytaj sobie cokolwiek o trendzie SHEconomy. Wiekszosc mlodych facetow nie bedzie sobie w stanie znalezc parterki, polowa mlodych kobiet bedzie samotna i bezdzietna. Zaczerpnij sobie chociaz troche wiedzy o wspolczesnych spoleczenstwach zachodu i przestan ignorantko wypisywać swoje urojenia.
Dla kobiety związek z miłym, zaradnym, uczciwym PRZECIĘTNYM facetem to jest totalna przegrana na tej samej loterii xd
Zwłaszcza jak się jest wszędzie zapraszanym all the time, faceci piszą czy wyjdzie na kawkę, a może na ciastko, a może na spacer - już nawet nie mówię o
Ja już mam w dupie kobiety.
źródło: Krakow-5431
Pobierzźródło: handsome-young-muscular-italian-man-posing-shirtless-beach-sunset-summer-time_615653-3630
Pobierzwiadomo, że taki to ma opcji 1000 ale jak laska przeciętna otrzymuję tonę walidacji online oraz na żywo to liczy że się takiemu może spodobać :p
i nie KAŻDA JEDNA, tylko mowa o pewnym trendzie
ale żeby to zrozumieć musiałabyś umieć myśleć dalej niż czubek swojego nosa, a nie zbijać każdy logiczny argument na zasadzie "a nie prawda, bo ja nie, moja znajoma też nie"
eot
@pianinka:
Niestety nie. Hipergamia kobiet jest faktem i wynika z biologii- z biologicznego punktu widzenia mężczyzna powinien zapłodnić jak najwięcej samic, a kobieta powinna zostać zapłodniona przez jak najlepszego samca.
Kobiety nie znoszą przeciętnych facetów, zawsze szukają kogoś, kto wydaje się "lepszy" od
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz