Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
jestem w związku z dziewczyną od niecałego roku. czasami pojawiały się mniejsze czy większe red flagi, ale póki co nic hardkorowego. w każdym razie ostatnio mojej dziewczynie odeszła jedna z bliskich osób. z góry zaznaczam, że dziewczyna nie wierzy w boga(tak jak i ja) i ogólnie podchodzi do tematu wiary bardzo ironicznie. wracając do tematu, jakiś czas temu napisała mi, że ostatnio zauważyła mruganie żarówek kilka dni po odejściu jej bliskiego. do tego napisała mi, że uważa iż mruganie to znak, ze zmarły żegna się z rodziną... mówiąc szczerze trochę mnie po tym zamurowało. zacząłem zastanawiać sie, jak w tych czasach można nieironicznie wierzyć w takie rzeczy? jak to jest, że ludzie potrafią wyśmiewać wiarę w boga żeby za jakiś czas wierzyć w jakieś ezoteryczne pierdoły spowodowane zapewne przeładowaniem instalacji? trochę to podkopało jej obraz w moich oczach i nie wiem co o tym myśleć...

#zwiazki #relacje #blackpill #niebieskiepaski #rozowepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moja babcia nie chodziła do kościoła ale od 12 roku życia widziała i gadała ze zmarłymi. Normalnie do niej przyłazili załatwić jakieś męczące sprawy. Ktoś we wsi umarł i musiał koniecznie coś załatwić, albo komuś coś przekazać bo go to trzymało. Czasem jakieś pożegnania a czasem "gdzie są pieniądze za las". Przed śmiercią też mówiła że przychodzi do niej "mamusia" i już niedługo z nią będzie. Powtarzała też że nie trzeba się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem co cię w tym w ogóle zaskoczyło? Jak ktoś przestaje wierzyć w sensowna, zorganizowana religie rozwijana przez tysiące lat, to zazwyczaj zaczyna wierzyc w jakieś ideologie albo gusła. W ateistycznych Czechach ponad połowa ludzi wierzy w magię i horoskopy xD
  • Odpowiedz
jak to jest, że ludzie potrafią wyśmiewać wiarę w boga żeby za jakiś czas wierzyć w jakieś ezoteryczne pierdoły spowodowane zapewne przeładowaniem instalacji?

@mirko_anonim: sam sobie odpowiedziałeś. Zamykam temat.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >może siada jej psycha

@ataeB: nie sądzę, a jeśli tak to nie jest to dobry sygnał...

skoro nie wierzysz w Boga to nie masz o czym rozmyślać. Pewnie przeladowanie w instalacji. Powiedz jej
  • Odpowiedz
jak to jest, że ludzie potrafią wyśmiewać wiarę w boga żeby za jakiś czas wierzyć w jakieś ezoteryczne pierdoły spowodowane zapewne przeładowaniem instalacji? trochę to podkopało jej obraz w moich oczach i nie wiem co o tym myśleć..

@mirko_anonim: bo jak trwoga to do Boga zawsze tak było i tak będzie - łatwo jest kozaczyć jak masz 20 lat i full zdrowie oraz spektrum możliwości, troszkę ciężej zachować ironiczną postawę
  • Odpowiedz