Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim nie da się ludziom przetłumaczyć żadnym argumentem że chcesz żyć inaczej niż oni. Wymagaj akceptacji Twojego podejścia i tyle. Jak zaczną Ci gadać że coś tracisz albo cokolwiek w tym stylu to krótko utnij rozmowę że żyjesz tak jak chciałeś i im nic do tego, albo złośliwie zapytaj czy jak tak walczą o to byś miał kogoś to dlatego że chcą być Twoim mężem/zona?

Ludzie wielu rzeczy nie potrafią pojąć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie wiem, czy to kwestia niezrozumienia, czy może zazdrości. Fajnie być singlem, jesteś wolny, od nikogo niezależny, możesz myśleć tylko o sobie. A co do są w związkach nie mogą sobie już pozwolić na taką postawę. A może by chcieli, może za tym tęsknią.
  • Odpowiedz
Czy takie coś kiedyś zniknie? Chcę być samotny, ponieważ moje poglądy oraz zainteresowania mocno się różnią od przeciętnych ludzi.

@mirko_anonim: Nigdy to nie zniknie, bo tak działa społeczeństwo - zawsze ogół będzie starał się "dociąć do średniej" każdego kto się wychyla niezależnie czy w jedną czy drugą stronę.

Na szczęście w dzisiejszych czasach zwyczajnie możesz to olać, nie poruszać tego tematu, powiedzieć "nie twoja sprawa" itd.
  • Odpowiedz
Nie wiem, czy to kwestia niezrozumienia, czy może zazdrości. Fajnie być singlem, jesteś wolny, od nikogo niezależny, możesz myśleć tylko o sobie. A co do są w związkach nie mogą sobie już pozwolić na taką postawę. A może by chcieli, może za tym tęsknią.

@nickbezpomyslu: Jest różnica między byciem singlem bo akurat robisz sobie roczną przerwę po ciężkim rozstaniu, a sytuacją gdzie od 5 lat jesteś sam bo tak się
  • Odpowiedz
dlatego inni ludzie z którymi kiedyś rozmawiałem potrafili mnie blokować po paru minutach od rozmowy. Jednak niestety prędzej czy później raz na rosyjski rok muszę zderzyć się z ludźmi gdzie taki zatwardziały kawaler musi być wytknięty palcem.

@mirko_anonim: poteżny edgelord który p------i takie głupoty, ze ludzie blokują go po kilku wiadomościach, przejmuje się tym, że ci sami ludzie zwracają mu na coś uwagę xD ty się lepiej wybierz na terapie
czescmampytanie - > dlatego inni ludzie z którymi kiedyś rozmawiałem potrafili mnie b...

źródło: xd

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim: Tak. To ostatnia rzecz w mojej hierarchii podziału którym jest dzielenie kogoś na singla bądź osobę w związku. Kolor skóry też komuś wytykasz? To się nazywa rasizm. A o tym co piszę... związkizm? ;)
@Kitku_Karola: Właśnie nie ma żadnej bardzo gadki oraz rozwodzenia się nad tym. Tylko każdy rozmawia o rodzinie - a ja... no właśnie jestem w takiej sytuacji jakiej jestem co
  • Odpowiedz
Tak, ale po co o tym rozmawiać? Co to wnosi? Chcę być sam to chcę być sam.

@mirko_anonim: Ale oni są z kimś i uznają to za fundament "szczęścia" dlatego Ci radzą na bazie swoich doświadczeń robić to samo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale co oni gadają o rodzinie? Jak mówią o wakacjach z rodziną to możesz pogadać o wakacjach, jak mówią o szkole i dzieciach to możesz o coś dopytać albo powiedzieć że ktoś Ci mówił o podobnym przypadku/sytuacji i możecie sobie pogadać jakby szkoła lepiej mogła wyglądać.z rodziną z reguły robi się rzeczy które można robić samemu więc można pogadać o tym bez chwalenia się że też ma się lub nie
  • Odpowiedz
To z ludźmi raczej jest coś nie tak.

@mirko_anonim: jest takie powiedzenie: jeśli spotkasz jednego dupka, to znaczy że miałeś pecha. z kolei jeśli cały czas spotykasz dupków, to jest duża szansa ze tym dupkiem jesteś ty.

Jedź na zachód i tam bycie po 30-tce samemu jest całkiem normalne. Nikt Ciebie nie zapyta albo rozróżni z tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czescmampytanie: A jeżeli spotkasz 10 osób które będą chciały od Ciebie pożyczyć pieniądze i nie oddać? :) to oznacza, że to z Tobą będzie coś nie tak? ;)
Dlatego mi uargumentuj co takiego fajnego jest na psychoterapii?

@programista15cm: Ponieważ zadałem pytanie jak mam wyjaśniać ludziom, że chcę być samotny na stałe a nie tak, że niemal co chwila im muszę odpowiadać a oni dalej swoje.
A
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

A jeżeli spotkasz 10 osób które będą chciały od Ciebie pożyczyć pieniądze i nie oddać? :) to oznacza, że to z Tobą będzie coś nie tak? ;)

a poza tym bezsensownym przykładem da się ich spotkać? nie. z kolei bardzo często spotykam ludzi którzy obwiniają wszystkich wokół, tylko nie
  • Odpowiedz
jeżeli spotkasz 10 osób które będą chciały od Ciebie pożyczyć pieniądze i nie oddać? :) to oznacza, że to z Tobą będzie coś nie tak? ;)

@mirko_anonim: zdradze Ci sekret, ode mnie nikt nie chce niczego pozyczac. Nigdy. Zgadniesz czemu?

Dlatego mi uargumentuj co takiego fajnego jest na
  • Odpowiedz