@mirko_anonim nie da się ludziom przetłumaczyć żadnym argumentem że chcesz żyć inaczej niż oni. Wymagaj akceptacji Twojego podejścia i tyle. Jak zaczną Ci gadać że coś tracisz albo cokolwiek w tym stylu to krótko utnij rozmowę że żyjesz tak jak chciałeś i im nic do tego, albo złośliwie zapytaj czy jak tak walczą o to byś miał kogoś to dlatego że chcą być Twoim mężem/zona?
@mirko_anonim Nie wiem, czy to kwestia niezrozumienia, czy może zazdrości. Fajnie być singlem, jesteś wolny, od nikogo niezależny, możesz myśleć tylko o sobie. A co do są w związkach nie mogą sobie już pozwolić na taką postawę. A może by chcieli, może za tym tęsknią.
Czy takie coś kiedyś zniknie? Chcę być samotny, ponieważ moje poglądy oraz zainteresowania mocno się różnią od przeciętnych ludzi.
@mirko_anonim: Nigdy to nie zniknie, bo tak działa społeczeństwo - zawsze ogół będzie starał się "dociąć do średniej" każdego kto się wychyla niezależnie czy w jedną czy drugą stronę.
Na szczęście w dzisiejszych czasach zwyczajnie możesz to olać, nie poruszać tego tematu, powiedzieć "nie twoja sprawa" itd.
Nie wiem, czy to kwestia niezrozumienia, czy może zazdrości. Fajnie być singlem, jesteś wolny, od nikogo niezależny, możesz myśleć tylko o sobie. A co do są w związkach nie mogą sobie już pozwolić na taką postawę. A może by chcieli, może za tym tęsknią.
@nickbezpomyslu: Jest różnica między byciem singlem bo akurat robisz sobie roczną przerwę po ciężkim rozstaniu, a sytuacją gdzie od 5 lat jesteś sam bo tak się
dlatego inni ludzie z którymi kiedyś rozmawiałem potrafili mnie blokować po paru minutach od rozmowy. Jednak niestety prędzej czy później raz na rosyjski rok muszę zderzyć się z ludźmi gdzie taki zatwardziały kawaler musi być wytknięty palcem.
@mirko_anonim: poteżny edgelord który p------i takie głupoty, ze ludzie blokują go po kilku wiadomościach, przejmuje się tym, że ci sami ludzie zwracają mu na coś uwagę xD ty się lepiej wybierz na terapie
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim: Tak. To ostatnia rzecz w mojej hierarchii podziału którym jest dzielenie kogoś na singla bądź osobę w związku. Kolor skóry też komuś wytykasz? To się nazywa rasizm. A o tym co piszę... związkizm? ;) @Kitku_Karola: Właśnie nie ma żadnej bardzo gadki oraz rozwodzenia się nad tym. Tylko każdy rozmawia o rodzinie - a ja... no właśnie jestem w takiej sytuacji jakiej jestem co
@mirko_anonim ale co oni gadają o rodzinie? Jak mówią o wakacjach z rodziną to możesz pogadać o wakacjach, jak mówią o szkole i dzieciach to możesz o coś dopytać albo powiedzieć że ktoś Ci mówił o podobnym przypadku/sytuacji i możecie sobie pogadać jakby szkoła lepiej mogła wyglądać.z rodziną z reguły robi się rzeczy które można robić samemu więc można pogadać o tym bez chwalenia się że też ma się lub nie
@mirko_anonim: jest takie powiedzenie: jeśli spotkasz jednego dupka, to znaczy że miałeś pecha. z kolei jeśli cały czas spotykasz dupków, to jest duża szansa ze tym dupkiem jesteś ty.
Jedź na zachód i tam bycie po 30-tce samemu jest całkiem normalne. Nikt Ciebie nie zapyta albo rozróżni z tego
✨️ Autor wpisu (OP): @czescmampytanie: A jeżeli spotkasz 10 osób które będą chciały od Ciebie pożyczyć pieniądze i nie oddać? :) to oznacza, że to z Tobą będzie coś nie tak? ;) Dlatego mi uargumentuj co takiego fajnego jest na psychoterapii?
@programista15cm: Ponieważ zadałem pytanie jak mam wyjaśniać ludziom, że chcę być samotny na stałe a nie tak, że niemal co chwila im muszę odpowiadać a oni dalej swoje. A
Iga jesteś bardzo mądrą, ale też kompletnie zagubioną dziewczyną. Jeśli zdasz sobie z tego sprawę, Postać Darii, osoby śliskiej, agresywnej emocjonalnie doprowadzającą do rozpaczy, jest to tragiczna sytuacja. Gdzie żadne rozwiązanie nie jest dobre,
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Ludzie wielu rzeczy nie potrafią pojąć
@mirko_anonim: Nigdy to nie zniknie, bo tak działa społeczeństwo - zawsze ogół będzie starał się "dociąć do średniej" każdego kto się wychyla niezależnie czy w jedną czy drugą stronę.
Na szczęście w dzisiejszych czasach zwyczajnie możesz to olać, nie poruszać tego tematu, powiedzieć "nie twoja sprawa" itd.
@nickbezpomyslu: Jest różnica między byciem singlem bo akurat robisz sobie roczną przerwę po ciężkim rozstaniu, a sytuacją gdzie od 5 lat jesteś sam bo tak się
@mirko_anonim: poteżny edgelord który p------i takie głupoty, ze ludzie blokują go po kilku wiadomościach, przejmuje się tym, że ci sami ludzie zwracają mu na coś uwagę xD ty się lepiej wybierz na terapie
źródło: xd
Pobierz@Kitku_Karola: Właśnie nie ma żadnej bardzo gadki oraz rozwodzenia się nad tym. Tylko każdy rozmawia o rodzinie - a ja... no właśnie jestem w takiej sytuacji jakiej jestem co
@mirko_anonim: Ale oni są z kimś i uznają to za fundament "szczęścia" dlatego Ci radzą na bazie swoich doświadczeń robić to samo.
@mirko_anonim: w zasadzie to tak, to jest jak korektywa. Każdy kogo stać chodzi żeby się wyprostować i więcej dowiedzieć o sobie.
@mirko_anonim: jest takie powiedzenie: jeśli spotkasz jednego dupka, to znaczy że miałeś pecha. z kolei jeśli cały czas spotykasz dupków, to jest duża szansa ze tym dupkiem jesteś ty.
@mirko_anonim: to po co niby rozmowiasz z ludźmi, którzy cię oceniaja i nie masz na to ochoty XD
Dlatego mi uargumentuj co takiego fajnego jest na psychoterapii?
@programista15cm: Ponieważ zadałem pytanie jak mam wyjaśniać ludziom, że chcę być samotny na stałe a nie tak, że niemal co chwila im muszę odpowiadać a oni dalej swoje.
A
a poza tym bezsensownym przykładem da się ich spotkać? nie. z kolei bardzo często spotykam ludzi którzy obwiniają wszystkich wokół, tylko nie
@mirko_anonim: zdradze Ci sekret, ode mnie nikt nie chce niczego pozyczac. Nigdy. Zgadniesz czemu?