Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim nie jestem psychologiem, nie bierz moich rad na 100% ale po tym co piszesz, to najważniejsza rzecza powinno być jak najszybsze odcięcie się od rodziny, która cie wykańcza, musisz zdecydować czy zależy ci na dobrze matki (która jest psychopatką z tego co piszesz) czy na Twojej przyszłości. Myślę że żadna terapia ci nie pomoże dopóki nie odetniesz się od tego toksycznego środowiska
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: plany na Nowy Rok: 1. Wynajmij mieszkanie a gdy Cię nie stać to pokój (lepiej być na małym metrażu ale u siebie Panem niż bytować z toksykami). 2. Pakujesz rzeczy przy akompaniamencie krzyków i histerii matki (grzecznie się żegnasz, zamykając drzwi za sobą, telefony i wiadomości sms odczytujesz od rodziny dopiero po 72h od wyprowadzki!) 3. Przyjeżdżasz w odwiedziny do rodziców przynajmniej 2 tygodnie po wyprowadzce z ciastem (gdy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Zrobisz jak chcesz ale masz 33 lata i czas wyprowadzic sie od matki, tymbardziej ze jest toksyczna, nie ma na to innnego rozwiazani, mozesz wynajac tani pokoj ok 1 tys z rachunkami np w szczecinie i zyc w spokoju. Nie ma innego rozwiazania racjonalnego

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chyba Cię czeka wyprowadzka ale nie z mieszkania ale z miasta, w którym jesteś. Człowieku weź ogarnij swoje życie! Praca to nie szkoła, tutaj wywiadówek nie ma. W kadrach zaznacz, że nie życzysz sobie informowania nikogo o Twoich zawodowych poczynaniach a szef nie ma prawnych podstaw by rozmawiać z Twoją matką. I czym ma Ci niby w pracy nabruździć? Ochrona ją wyniesie zanim wejdzie do budynku. Jesteś od niej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): To brzmi jakbys byl tam ich niewolnikiem. W tym przypadku widze dwa rozwiazania
1. Wyprowadzka za granice bez uprzedzenia, po prostu wychodzisz z domu i juz tam nie wracasz mieszkac.
2. Wyprowadzka do innego miasta i znalezienie tam sobie pracy tak ze rodzice nie beda wiedzieli gdzie mieszkasz.i wychodzisz z domu jak gdyby nigdy nic i nie wracasz, mozesz ewentualnie zostawic im pozniej sms ze wszystko u mnie ok nie
  • Odpowiedz