Wpis z mikrobloga

z tego wszystkiego chyba zapomniałeś zadać pytania. Ja bym w młodości od razu robił badania hormonalne. Badałeś kiedyś testosteron? Pijesz? Palisz?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ja akurat jestem kobietą, ale chyba miałam podobnie. Tak mniej więcej do czasu pójścia do liceum nie umiałam się zachowywać spontanicznie np. zastanawiałam się w jakiej odległości od osoby powiedzieć cześć, zamiast po prostu to powiedzieć. Ogólnie analizowałam wszystkie swoje zachowania zdecydowanie za mocno. W tym momencie też jestem do tyłu w relacjach z ludźmi.
Może mam trochę łatwiej, bo w okolicy 20 lat znalazłam chłopaka, z którym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może mam podobnie, chociaż nie całkiem, ale patrząc na zachowanie codzienne zwykłych ludzi, od kiedy pamiętam , to większość tych tzw spontanicznych ekstrawertyków to trochę takie rozwrzeszczane bezmyślne małpy, chociaż wszyscy małpami jesteśmy, ale ci najgłośniejsi najmniej chyba są tego świadomi. Jadą całkowicie na wgranym im autopilocie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Masz zbyt wysoko rozwiniętą samokontrolę. Najczęściej wynika to z wychowania, kiedy rodzice karzą cię za spontaniczne zachowania i emocje jak złość/płacz/posiadanie własnego zdania (nie chce, nie lubię, nie zrobię). W odpowiedzi na to wytwarza się reakcja obronna dokładnie ta którą opisałeś, człowiek wchodzi w tryb obserwatora który stara się mieć kontrolę nad każdym ruchem i boi się zaufać własnym instynkom i spontanicznym reakcjom bo w przeszłości był za nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Ja mam dokładnie to samo plus jeszcze wiele innych dziwnych zachowań. Moi rówieśnicy są już po ślubie i co niektórzy mają dzieci a ja nawet nigdy nie obcowałam z facetem xD Nawet nie wiem dlaczego i nie umiem tego wytłumaczyć. Nie ciągnęło mnie do tego , nie rozumiem po co ludzie są w związku, a jak próbowałam na siłę się z kimś spotykać to nie wiedziałam za bardzo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zrób sobie w wolnej chwili test:
https://rdos.net/pl/
Możliwe, że jesteś/jesteście w spektrum autyzmu i macie takie supermoce. Piszę szczególnie do tej osoby, co mówi, że chodzi do psychologa i nic jeszcze nie wykrył. Wielu psychologów w ogóle się nie zna na spektrum, niestety
  • Odpowiedz