Wpis z mikrobloga

  • 0
@Piks0n: to w sumie chyba za dużo rzeczy ze słodzikami nie jadasz bo ten jest w prawie każdym produkcie. Nawet KFD do swojego białka smakowego go dodaje.
ps. Ogólnie sa jakieś dobre badania o szkodliwości tego słodzika? Bo jedyne które widziałem i w sumie było nawet na wykopie to te gdzie podają ogromną dawkę kilku myszom i zdziwienie że coś im jest.
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: Bo generalnie nie jest jeszcze przenikliwie przebadana, ale z tego co do tej pory sprawdzili wyszło, że ma przesłanki zmniejszać wrażliwość na insulinę i uszkadzać mikrobiom jelitowy. Info od bartka kulczyńskiego, pokazywał te badania, ale nie pamiętam w którym odcinku i nie mogę znaleźć. W każdym razie osobiście ograniczyłem sukralozę do minimum- białko naturalne, energetyki pije bardzo rzadko, jogurty jakieś białkowe też jak najrzadziej.
  • Odpowiedz