Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój chłop mnie nie rozumie. On ma mieszkanie, nowy samochód, na dużo sobie pozwala. Ja mam zupełnie inny zawód i możliwości zarobkowe.
Sporo odkładałam i chciałam kupić nieruchomość aby mieć zabezpieczenie. Nie wychodzi mi, taka sensowna nieruchomość to 500-600 tysięcy.
Myślałam, że do 400 coś się znajdzie ale nie ma takiej możliwości.
Było mi smutno, odkładałam dalej. W międzyczasie zainwestowałam żeby podnieść swoje kwalifikacje ale marne z tego dodatkowe zarobki i myślę co by tu dalej zrobić.
On mi ciągle mówi, że po co ja się martwię skoro mamy wszystko. To jest głupie gadanie, on ma ja dopiero próbuje cokolwiek mieć i ciężko na to pracuje.
Nie rozumiem jego punktu myślenia i dlaczego on tak to bagatelizuje... Sytuacja dla młodych osób jest trudna, mi też czasami jest ciężko. Wolałabym odrobinę pocieszenia albo chociaż żeby unikał mówienia do mnie takich głupot.
Przez to rozważam czy związek z kimś, kto bagatelizuje moje problemy i troski ma jakikolwiek sens... #zwiazki #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no troszke go rozumiem. Ja wziąłem kredyt, kupiłem dom i spłacam kredyt sam. Też bym mówił jak Twój niebieski, gdyby różowa nagle chciała kupić mieszkanie i zaczęła ciułać na nie. Ja płacę kredyt i w sumie wszystko, rożowa coś kupi do jedzenia i tak sobie żyjemy, w międzyczasie wzięliśmy ślub, ale kredyt traktuje jako swoje zobowiązanie. Zarabiam dużo więcej od niej, ale nie jest to jakimś tematem do rozpaczania
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @masur1 ja też będę brać kredyt. To nie była nagła decyzja a od kiedy pracuje to powoli się szykowałam do tego tylko ceny zwariowały.
Dla mnie to nie jest dobra sytuacja bo zostać bez dachu nad głową albo bez żadnego zabezpieczenia to nie jest miła wizja. Co na starość?
Związki też się rozpadają, nie wiadomo którego dnia może coś takiego się wydarzyć więc liczenie na kogoś jest głupie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jasne, no to skoro masz swoje siano, to kupuj mieszkanie, weź je pod wynajem i niech sobie spłaca kredyt i zagadaj z niebieskim, żeby dokładać się do rachnków skoro mieszkasz u niego
  • Odpowiedz