Aktywne Wpisy

jarzynka +221
#mecz dlaczego na trybunach 99% to biali kibice. Na wypoku mówili że Szwecji już nie ma i jest kalifat.

Napisałem sobie skrypt który streamuje mi wpisy z tagów i wysyła bezpośrednio na TV i teraz oglądam mecz jak prawdziwy man of culture xD #mecz
źródło: image_picker_E3EEAC7A-AF95-4B49-BE39-2C23D7A62235-76828-000020A90FF2C561
Pobierz

@mirko_anonim: Oj, popieram Mirek, z całego serca popieram. (づ•﹏•)づ
Polskie Januszexy ruchają polaczków bardziej niż amerykańskie korpo, które przyszło tu trzepać hajs i wyzyskiwać tanią siłę roboczą - a to o czymś świadczy.
@programista15cm: Tak, zgodnie z polskim prawem odmowa nadgodzin jest uzasadnionym powodem dyscyplinarnego zwolnienia.
poprawiłem
@poborski28151691: Na pewno zalezne od umowy - bo umowa zlecenie daje zleceniobiorcy wiecej swobody. Ale jak masz umowe o prace i pracodawca rozkazuje ci robic nadgodziny to brak wykonania polecenia moze rownac sie w pelni uzasadnionej dyscyplinarce.
Jezeli chodzi o godziny pracy to w tygodniu musisz miec 36h nieprzerwanego wypoczynku i 11h dobowego wypoczynku, do tego dochodza maksymalne nadgodziny na tydzien/miesiac/rok, wiec
Heh, a to nie jest też tak, że owszem janusz wypłaci w 5 ratach po 15 dniach, ale za to nie dowali się z alkomatem i nie będzie miał wontów, że mateosz zachlał pałę, ale coś tam w weekend podupczył i cimcirimcim było więc dziś niech tam już idzie na chatę, albo nie
Masz 12 lat prawda?
To że Polska w ogóle jeszcze się trzyma to właśnie zasługa tych mikro, małych i średnich polskich firm które płacą podatki.
W przeciwieństwie do zagranicznych korpo które podatków nie płacą, bo jadą cały czas na stratach, i jeszcze dostają dofinansowania na rozwijanie swojej działalności.
Polska dla zagranicznych korpo jest tylko źródłem taniej siły roboczej za 700€ miesięcznie, a u siebie musieliby za tą samą pracę zaoferować minimum
Kiedyś miałem skierowanie z UP do magazynu, jak ktoś jest ciekaw nazwy firmy to mogę podesłać w pw.
Ustawili nas chyba z 10 chłopa na tą samą godzinę na rozmowę. Do środka nas nikt nie wpuści. Czas operacyjny: grudzień/styczeń. Chłop podjeżdża nową bmw x5 spóźniony jakieś 30-40 minut. Wchodzimy pojedynczo, hala wygląda jakby się miała zawalić, biuro to samo.
Gość się mną zainteresował ze względu na ukończoną
@mirko_anonim Ja pracuje w tzw Januszexie i 90% sytuacji nie doświadczylem. Widocznie jesteś frajer, że godzisz się na takie warunki pracy
@olokynsims: co robią? XDDDDDDDD Głównie to generują straty, nawet jak są na plusie (kombinują) i tyle z podatków. Z płacenia pod stołem też nie ma podatków, wśród "pracowników", których "zatrudniają". Tną w czuja, na lewo i prawo. Najwięcej podatków płacą zwykli, szarzy pracownicy, tych brzydkich korpo, od swoich 700€ zawsze 12%, a nie liniowe ileś od zerowego przychodu, jak janusze.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Ok gimbus.
@MirekWykop: To idź z---------ć na magazyn do Amazona xD