Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #burger #wypiek
Mireczki ma ktoś przepis na dużą bułkę do burgera? Duża mam na myśli np 30cm średnicy. Proporcje pewnie będą takie jak na kilka małych, ale bardziej zależy mi na czasie pieczenia, temperaturze i ustawieniach piekarnika.
Jak to właściwie jest wykonalne? Bo trochę już po internetach szperam i nie mogę znaleźć żadnego przepisu
  • 11
@Cadore: przykryj pergaminem. Ewentualnie piec na wejście na "standardową", wkładasz i od razu potem zmniejsz o 10 stopni, ale może wymagać wydłużenia czasu pieczenia.

Ogólnie do wypieku pieczywa polecam ustawić piekarnik na dół-termoobieg , jeśli masz taką opcję u siebie
via Android
  • 0
@moll A jak wrzucę standardowo tak jak jest w przepisie na kilka małych, jak podrośnie i się zrumieni przykryć folią aluminiową? Zda to egzamin? Tylko kurde ile to później trzymać ponad czas
via Android
  • 0
@moll Czemu nie aluminium? Jak chodzi o właściwości szkodliwe to #!$%@? bo od zawsze używam, chyba że może to wpłynąć na wypiek?