Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ile mniej więcej będzie kosztował mnie jakiś poleasingowy laptop którego chciałbym mieć w domu awaryjnie w razie jakiegoś wakacyjnego wyjazdu czy trafienia do szpitala? Moje wymagania to aby uciągnął internet, youtube, office. Z windowsem 10/11. Baterii może nie mieć, będzie pracować pod zasilaczem. Dysk starczy tyle aby zmieścił system, office i podstawowe programy jak gimp, foxit, 7zip, zoom, discord, itp. Wielkość i estetyka pomijalna, matryca byleby działała. Będzie użytkowany ze 2 razy w roku ale chciałbym aby posłużył przez parę lat. Dorwałem jakiegoś laptopa z i5 2430, 4gb ram, w7 i nawet jakąś dedykowaną grafiką. Zapłaciłem za czyszczenie i zmianę pasty pewnie więcej niż był on warty. Grzeje się jak powalony. I tnie. A jeszcze facet poleca dorzucić 4gb ramu i zmienić dysk na sdd. Przed wymianą pasty i czyszczeniem to działał kilka minut i wyłączał się z przegrzania. Więc na pewno chciałbym coś lepszej klasy. Nie musi być to jakaś najniższa półka cenowa na granicy działania, chętnie zapłacę więcej za coś bardziej przyszłościowego.
#laptopy #laptop #thinkpad #szukamlaptopa

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 300-400 pln
Dell latitude będzie w sam raz.

Jako fan wyciskania maksa z tanich rzeczy, użytkuje taki na wyjazdy od kilku lat.

Ważne aby miał dysk mSata, albo wyższy standard, 16gb
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: @mirko_anonim: dokładnie, ósma generacja Intela i przydałaby się jakaś bardzo dobra matryca. Te podstawowe w T480 są absolutnie fatalne.
Od siebie polecam X1C6, tam były 1440 czy 1600p matryce z 97 czy nawet 100% sRGB IPS i dobrą jasnością. W 4k bym się nie pakował. Do tego jest lekki i poręczny, a i nawet w Lola zagrasz
  • Odpowiedz