Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: Masz parę cech autystyka, schematyczność, skupianie się wyłącznie na konkretach, niechęć do bliskości, czy najgorsze

Ale masz kilka zaintersowań, rozumiesz czarny humor i pomimo zmęczenia ludźmi, funkjonujesz w miarę prawidłowo.
Możesz być po prostu niedostosowana społeczenie, ale do autyzmu, bądź aspergera, daleka droga.
Też mogę nie mieć racji, bo wnioskuje wyłącznie z tekstu.
  • Odpowiedz
@Zoyav jak to Asperger to jakiś mega wysoko funkcjonujący a wtedy jest cienka granica między spektrum, a po prostu męskim umysłem i introwertyzmem. Jesteś samodzielna, masz pracę, czego chcieć więcej.
  • Odpowiedz
@Zoyav: a co z głośnymi miejscami? Imprezy, koncerty, kluby - czy w takich miejscach dobrze się czujesz czy chcesz po chwili uciekać? Jak z rozmawianiem przez telefon? Lubisz długo gadać przez telefon "o niczym"?
  • Odpowiedz
  • 0
@tang64 zależy jakie, miejsce to ogólne pojęcie, jak to miejsce jest zgodne z tym co lubię to nie mam ochoty, np. jak byłam na marszu niepodległości to mi tłumy nie przeszkadzały zupełnie, ale np. galerii handlowych nienawidzę
  • Odpowiedz
@Zoyav: no normalną to ty nie jesteś. Masz mnóstwo cech autyzmu. A jeżeli nie masz cechy empatii to może nawet coś poważniejszego.
  • Odpowiedz
@Zoyav: W sumie mam sporo wspólnych punktów i jeszcze nikt autyzmu mi nie sugerował, więc chyba nie jest tak źle.

Największa jest chyba różnica w postrzeganiu innych ludzi. Wiele osób buduje wokół partnera całe swoje życie i traktuje go jako stałą w życiu. Dla mnie uzależnienie swojego szczęścia od innej osoby to po prostu naiwne i bardzo kurche rozwiązanie. Bardziej wolę traktować ludzi jako losowe zdarzenia, które przytrafiają mi się
  • Odpowiedz
  • 0
@Raylen52 bo mi to nie do niczego nie potrzebne i mi to nie przeszkadza? nie potrzebuję sobie łechtać swojego ego papierkami i jarać się faktem, że jestem wyjątkowym płatkiem śniegu
  • Odpowiedz
@Zoyav Chciałabyś cokolwiek zmienić w swoim życiu, w swoim zachowaniu albo podejściu do ludzi? Czy raczej nie czujesz potrzeby niczego zmieniać.
  • Odpowiedz