Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy da się w #mbank całkowicie wyłączyć reklamy w aplikacji i/lub serwisie transakcyjnym? Wszystkie możliwe zgody wycofałem w ustawieniach a i tak w każdej wolnej przestrzeni , nasr**** reklam.

Weźmy takie kafle z produktami (karuzela). Oczywiście w 2024 roku nie da się dodać w tej zabawnej aplikacji konta walutowego do kafli ale reklama kredytu? A jakże, to akurat się udało. Zakładka z lokatami? Nie ma sprawy - dwie wąskie linijki z danymi lokat a reszta to reklamy. Do tego w serwisie transakcyjnym wysyłają spam w wiadomościach i oczywiście ramkę z kontem, otaczają reklamy kolejnych kredytów.

Czarę goryczy przelała ostatnia sytuacja, kiedy chciałem zrobić przelew firmowy i wyskoczył mi w aplikacji mobilnej wielki popup z reklamą kredytu. Ten sam popup widziałem w sumie trzy razy, bo również w webowym systemie transakcyjnym a także w profilu indywidualnym w aplikacji mobilnej. Po tej skromnej kampanii reklamowej, wycelowanej w człowieka jak najmniej potrzebującego kredytu, #mbank postanowił wysłać mi zachęte do zagłosowania na ich aplikację w jakimś konkursie. Poczucia humoru nie można im odmówić.

Info dla napinaczy: piszę z anonima bo nie mam tutaj konta i nie zamierzam mieć.

P.S. nie szukam nowego konta, tutaj trzymam tylko ze względu na firmowe.

#mbank #banki #bankowosc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie wiedziałem, że tam są jakiekolwiek reklamy a mam tam konto. Na przeglądarce ubloc origin, w aplikacji nie wiem, ale pewnie jakaś przeglądarka z blokowaniem reklam, np. brave, plus dns prywatny.

Na spam w wiadomościach nic nie poradzisz, to element systemu.
  • Odpowiedz