Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +5
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym

astin +97
Jakim cudem klub ze striptizem wykorzystuje płytę Rynku do rozłożenia dywanu i barierek zapraszających do klubu? xD
#wroclaw
#wroclaw
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Od jakiegos czasu wkurza mnie sytuacja finansowa w moim w sumie juz dlugoterminowym zwiazku. Mianowicie to, jak malo zarabia moja dziewczyna (z czystym sumieniem powiem, ze nie utrzymalaby sie sama w duzym miescie, gdzie mieszkamy - mniej niz 6k brutto w top 5 miast) i jak bardzo nic nie robi by to polepszyc. Zarabiam dobrze, ostatnio okolo 15k, i niby niczego nam nie brakuje, ale w praktyce to ja pracuje na nasze utrzymanie. Zawsze mialem z tylu glowy pewien stresor, ze jak cos mi sie stanie, zwolnia mnie, to z jej pensji nie wyzyjemy. No i wlasnie coraz wiecej wskazuje, ze nie przedluza mi umowy w pracy, w mojej branzy kryzys, i realnie grozi mi bezrobocie. Musze sie gdzies wygadac, bo nie mam komu.
Moi znajomi z branzy - kazdy ma partnerke, ktora wykonuje sensowny zawod. To IT, to finanse, to medycyna itd. Tylko moja ubzdurala sobie gownostudia i gownozawod (nie powiem co robi). I niby sama nie jest do konca zadowolona z roboty, a temat jej przebranzowienia na cos innego jest poruszany juz od 2022. Nic jednak nie zrobila w tym kierunku od tego czasu. Nie wiem czy to nieporadnosc, lenistwo, a moze mimo wszystko chce to robic, ale rzeczywistosc jest jaka jest. Nawet w czasach prosperity poziom zycia moich znajomych gdzie obie polowki dobrze zarabialy wiodly byl wyzszy niezaleznie od moich zarobkow, splacily mieszkanie, realizowaly sie zyciowo. My dalej ciulamy i obecnie zanosi sie na to, ze wypadniemy z obiegu.
Kocham ja i nie bede z nia zrywac bo slabo zarabia. Zwlaszcza, ze jestem raczej slaba partia. Ale cholera jasna, jak bardzo bym chcial, by sie ogarnela zyciowo. Przestala zyc w bance i zaczela sie rozwijac. Zycie byloby tak znacznie lepsze, a ja odczulbym duza ulge, ze moge na kogos liczyc gdy powinie mi sie noga. Moze jak mnie zwolnia to w koncu cos do niej trafi. Nie musi zarabiac kokosow, ale niech chociaz dobije tej sredniej krajowej.
Echhh czuje ze nie do konca wytrzymuje z tematami zyciowymi ostatnio. Nie wiem co moge zrobic innego niz ponarzekac na Wykopie, a nie chce sie na niej wyzywac, choc obarczam ja czesciowo wina, ze ma w dupie finanse i samorozwoj. Dzieki z gory za zrozumienie.
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: wspolczuje, na przyszlosc madrzej alokuj uczucia
Nie tak dawno do mnie do firmy przyszedł programista IT, normalnie wyciągał 15k, a teraz się przebranżawia i nie potrafi zarobić 5k.
@mirko_anonim: to zarabiaj mniej
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
─────────────────────
─────────────────────
Co masz na myśli?
Trochę za bardzo się porównujesz ze swoimi znajomymi. Każdy ma swoje życie. Albo akceptujesz swoją dziewczynę albo nie.
─────────────────────
No chyba że sama woli do garów i ogarniania domu a nie kariery, i żałuje że nie ma dzieci - a nie macie ich tylko dlatego że obecna ekonomia światowa