Wpis z mikrobloga

Żoliborzu Artystycznym,

@mirko_anonim: jako pocieszenie możesz mieć, że Żoliborz Artystyczny to oksymoron, nie ma tam nic wspólnego z Żoliborzem i nie ma tam nic wspólnego ze Sztuką.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim znam gorszy przypadek. Kumpel z siłki wziął kredyt na mieszkanie od dewelopera. Mieszkanie kosztowało 600, 60m2 z mikro podwórkiem. Bank wycenił mieszkanie na 400 i tyle też dał kredytu. Więc mój znajomy wziął 200 gotówkowego (2x100 bo inaczej by nie dostal) aby kupić to mieszkanie.
Opłat łącznie ma 11k w tym momencie. (Rata+czynsz+leasing+zus+wynajem w którym teraz mieszkają).Prowadzi dzielność jako trener personalny. Dochodu ma 15k miesięcznie + 3k żona.
Pierwszy miesiąc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: korwa mirek, narzekasz a powiem ci jak u mnie jest ! Zarabiam 3.500 na reke, a rate mam 2800 i 350zł na dojazdy do pracy wydaje. 350 mi zostaje :) Wszystko w 1 rok sie z-----o, utrata pracy, kredyt 40k i złamanie nogi, rok nie spłacania i narosło mi do 100k :) a wam 20k na życie nie starcza ?
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer dlatego najpierw zakup mieszkania, 50% własności każdej ze strony a potem sakramentalne tak. Majątek posiadany przed ślubem nie wchodzi w uposażenie małżeńskie
  • Odpowiedz
@ziomekpatq: ale bzdury. Nigdy nie miałeś styczności z żadnym kredytem i takie głupoty p--------z, że szkoda komentować. Bezpieczny kredyt na 2/3 wartości mieszkania... Reszta nie z wkładu własnego, a z dwóch innych gotówkowych... Co za bełkot
  • Odpowiedz