@mirko_anonim: że wygląd to 100% sukcesu to prawda, tak gdzieś do 12 roku życia kiedy dziewczynki "chodzą" z ładnymi chłopcami ale tak chodzą i właściwie nie wiadomo po co :)
potem jednak wchodzi więcej czynników, takich jak pozycja społeczna, nawet głupia umiejętność prowadzenia rozmowy kuleje u naszych przegrywów, oni do fryzjerki się wstydzą coś powiedzieć
a rozumienie tego wszystkiego zatrzymało się u nich na poziomie 12 latka
@heniek_8: Szkoła średnia i przynależność do danej grupy praktycznie definiuje kim jesteś. Chad jest znany i lubiany przez co pekluje większość dziewczyn, które rywalizują o niego- może nie być w żadnej grupie, ale wszyscy go lubią. Oskarki bogatsze bananowe high tier normie mają swoje grupy, później normiki mają swoje, a na koniec nerdy czy przegrywy mają swoje grupki- najgorsze osobniki są odtrącane przez wszystkich. Mogą wystąpić jakieś wyjątki potwierdzające regułę,
@mirko_anonim: jestem za głupi żeby przejmować się czymkolwiek na zapas w życiu. Kobietom imponuje takie nastawienie bo wszystkiego się boją, a szczególnie przerasta je podejmowanie ryzyka
@Nowystaryziel: wiesz, są różne przypadki, każdy inny przegrywy są też tacy, że wysoki, przystojny, a nigdy za rękę nie trzymał bo ma z-----y software (np. asperger)
na pewno łatwiej mając dobry wygląd zajść "wyżej" bo przy takich samych akcjach, dostajesz lepszy feedback niż jakiś Quasimodo
tyle że to nie wszystko i w każdą stronę jest dużo wyjątków
@mirko_anonim: bardziej od wyglądu liczy się charakter i ogarnięcie życiowe. Ja znam takich obrzydliwych typów, często grubasów z zakolami, ale łaczy ich zawsze jedna wspólna cecha - są pewni siebie i przebojowi
@mirko_anonim: Czy piszesz o irracjonalnym myśleniu w zaburzeniach psychicznych? Czy każdy człowiek dużo myśli, ale te myśli różnią się od siebie? Czy nieudane dzieciństwo, różne traumy, czy irracjonalna negatywna ocena sytuacji miały duży wpływ na głębokie przekonania których sobie nie uświadamiamy a wpływają na świadome myśli, emocje i zachowania lękowe, unikowe, depresyjne? Czy ktoś pozornie może wydawać się głupi, a być bardziej oczytanym, inteligentnym od niby nadmiernie myślącego? Czy to
Mówienie, że liczy się tylko wygląd to mówienie z pozycji kogoś kto siedzi w domu, nie ma znajomych, social skilla i nagle chce się wbić na salony. To tak jakby menel chciał podjąć jakąkolwiek prace żeby mieć hajs i krytykował firmę bo chciał być prezesem i patrzą tylko na umiejętności i doświadczenie xD
To też myślenie, ale już zdrowsze, choć przesadzone. Jak widać to nie myślenie per se jest problemem.
@technojezus: wygląd ważniejszy, możesz być mułem jak ja ale wygląd daje mi to że kobiety same piszą i chcą się spotykać i nic specjalnego nie trzeba robić żeby z nimi przebywać i peklowac
Zmień głębokie przekonania będziesz nakręconą pozytywką. Człowiek nie jest dobry w racjonalnym myśleniu, w analizie, ma krótką pamięć lub jest leniwy, niedokładny. Na przykład wyśmiałeś myślenie o którym wspomniałeś, a ja zadałem głupie pytanie: Czy nie przesadzasz nazywając myślenie o którym wspominałeś prawidłowym (podałeś kilka przykładów)? Później popełniłem jeszcze jeden błąd, w moim drugim poście podkreśliłem, że zdrowo myślisz, że się zmieniłeś, a w trzecim znowu wspominam o tym, że wyśmiałeś 'prawidłowości'
ale tak chodzą i właściwie nie wiadomo po co :)
potem jednak wchodzi więcej czynników, takich jak pozycja społeczna, nawet głupia umiejętność prowadzenia rozmowy kuleje u naszych przegrywów, oni do fryzjerki się wstydzą coś powiedzieć
a rozumienie tego wszystkiego zatrzymało się u nich na poziomie 12 latka
Mogą wystąpić jakieś wyjątki potwierdzające regułę,
przegrywy są też tacy, że wysoki, przystojny, a nigdy za rękę nie trzymał bo ma z-----y software (np. asperger)
na pewno łatwiej mając dobry wygląd zajść "wyżej" bo przy takich samych akcjach, dostajesz lepszy feedback niż jakiś Quasimodo
tyle że to nie wszystko i w każdą stronę jest dużo wyjątków
@mirko_anonim: Te cechy zawsze miały duże znaczenie i to zwłaszcza w młodości.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
przecież to trolling, sam tak nieraz pisałem dla
konkrentniej proszę, z czym się nie zgadzasz / spierasz?
To też myślenie, ale już zdrowsze, choć przesadzone. Jak widać to nie myślenie per se jest problemem.
Później popełniłem jeszcze jeden błąd, w moim drugim poście podkreśliłem, że zdrowo myślisz, że się zmieniłeś, a w trzecim znowu wspominam o tym, że wyśmiałeś 'prawidłowości'