Aktywne Wpisy

MG78 +162
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

Z wizytą na południu Mazowsza
Z zamysłem poodkrywania południa województwa wybrałem się do Warki. Pogoda akurat wybitnie dopisała jak na luty podczas całego przejazdu.
Po drodze, poza Góra Kalwarią, nie miałem okazji zwiedzenia większych atrakcji przez trasę prowadzoną w dużej części drogami leśnymi lub polnymi.
W samym mieście można polecić parę kilometrów rekreacyjnych terenów wzdłuż rzeki z których dobrze widać panoramę miasta usytuowaną na wzgórzu.
Też z pozytywów przyznam, że mimo DDR w sąsiedztwie chodnika, nie było żadnych problemów z przejazdem mimo dużego ruchu, także plusik za kulturę dla pieszych z Warki.
Na minus tego wyjazdu: nawigacja trasy, błotniste trasy i wolny kapeć w drodze powrotnej.
Ciąg dalszy wypraw tym kierunku nastąpi w niedalekiej przyszłości (jeśli forma i pogoda pozwoli), biorąc za cel Skarżysko, Radom i okolice Równiny Radomskiej.
Zdjęcia:
1 - Molo nad Pilicą - Warka
2 - Panorama miasta - Warka
3 - Pomnik 1. Pułku Lotnictwa Myśliwskiego - Warka
4 - Pomnik Lotników Polskich - Warka
Przebieg własny: luty 2024 - 741 km
Przebieg własny: marzec 2024 - 21 km
#rowerowyrownik #100km #ruszmazowsze
Skrypt | Statystyki
źródło: trip-03032024
Pobierz