Aktywne Wpisy
Kagernak +444
Wizyta Dudy i Tuska w Waszyngtonie, ja to olewałem bo uważałem, że to tylko kurtuazyjna wizyta lub po prostu Amerykanie chcą nas pouczyć, tak też widziałem w różnych przewidywaniach co to będzie. Parę minut temu patrzę sobie co tam nudnego powiedzieli.
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
Pan_Slon +232
@MetalowyBieg: Jeśli faktycznie interesuje Cię czym jest panko, to łap.
@K-S-: To jest dokładnie taka sama mąką, bez najdrobniejszej różnicy
A numerek to nie ilość popiołu?
Dwa, paniera zupelnie inna, to nie je zwykla bulka tarta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Flour#Type_numbers (zjedź trochę niżej)
@g0blacK No dobra żeby nie było, one często mają dodatek semoliny by podbić białko.
@g0blacK: Jest różnica. Mają większą zawartość białka (te lepsze), przez co drożdże mogą dłużej pracować i ciasto się nie rozpłynie na boki, tylko kulka nadal będzie sprężysta. Dodatkowo te mąki mają różną chłonność wody, co też przekłada się na dłuższe możliwości wzrostu.
nie
Panko jest pozyskane z chleba "wypiekanego" bezpośrednio prądem elektrycznym kiedy materiał na bułkę tartą jest wypiekany tradycyjną metodą.
Różnica widoczna pod mikroskopem oraz podczas smażenia.
Pozdrawiam.