Co gdyby ktoś lubił matematykę ale mineło mu to i poczuł że lubi śpiewanie a matematyki już nie? CO z tym całym czasem jaki się na to poświęciło, notatkami ze studiów, wykładami, całym tym spędzonym na czymś czasie?
@mirko_anonim: raczej jak ktoś miał autentyczne zamiłowanie do czegoś to ono pozostaje tylko się zmienia - np. u mnie zamiłowanie do myślenia analitycznego przekształciło się na pracę jako programista, a zamiłowanie do gier
✨️ Autor wpisu (OP): @Dietetyq: oprócz tego że Twój post ma wydźwięk wywyższający się, pretensjonalny i naburmuszony to chyba cytujesz mi tu człowieka w poszukiwaniu sensu bo przeczytałeś?
zależnie jak ułożysz sobie mental może to być najcudowniejszy cud, albo piekło na ziemi
oprócz tego że Twój post ma wydźwięk wywyższający się, pretensjonalny i naburmuszony to chyba cytujesz mi tu człowieka w poszukiwaniu sensu bo przeczytałeś?
@mirko_anonim: nie czytałem tej książki, ale wiem że to klasyk i mam ją na liście
Anonim (nie OP): Za dzieciaka miałem zajawkę na programowanie, a teraz pracuje w zawodzie i mam tego zawodu dość. Żałuję, że nie byłem lepszy w szkole i nie poszedłem np. na medycynę, gdzie teraz bym już siedział na prywatnej praktyce i odcinał kupony, zamiast wypruwać sobie żyły w IT. Koledzy z branży tylko chwalą się zarobkami, a nie mówią, jak ta praca pochłania człowieka.
@mirko_anonim: raczej jak ktoś miał autentyczne zamiłowanie do czegoś to ono pozostaje tylko się zmienia - np. u mnie zamiłowanie do myślenia analitycznego przekształciło się na pracę jako programista, a zamiłowanie do gier
źródło: Drewniana-Lalka-MATRIOSZKA-BABUSZKA-7w1-21-5CM
Pobierz@Dietetyq: a to powiedz,
@mirko_anonim: nie czytałem tej książki, ale wiem że to klasyk i mam ją na liście
───────