Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,
uwielbiam jeść jogurty i serki najlepiej takie proteinowe z dużą ilością białka, ułatwiają mi dzienne zapotrzebowanie.
Problem w tym, że mam jakieś uczulenie na mleko pochodzenia zwierzęcego, 2-3 dni po zjedzeniu i zaraz mi wyskakują krosty na twarzy, jak piłem mleko codziennie to dodatkowo swędziały mnie jeszcze ręce.
Problem ten nie występuje kiedy pije mleko orzechowe - każdego dnia, bez żadnych negatywnych efektów.
Stąd pytanie: czy istnieją w ogóle jakieś proteinowe serki/jogurty robione z mleka orzechowego?
Lub czy jest coś co mógłbym zrobić jedząc te z mleka zwierzęcego, żeby uniknąć kłopotliwych problemów?
Dzięki!

#jedzenie #dieta #alergia #jogurt #mleko



· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

  • 4
  • Odpowiedz