Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Nie stosuj finasterydu, bo sobie pikawe rozwalisz, to jest lek na nadciśnienie tętnicze, więc jeśli nie masz nadciśnienia, to sobie serce rozwalisz. Nie słuchaj wykopków, bo Cie trollują i wpuszczają w maliny
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NowakPL: 2Head, coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele. Lekiem na nadciśnienie jest minoxidil, a nie finasteryd. Finasteryd jest lekiem na łagodny rozrost gruczołu krokowego i łysienie, a skutki uboczne odczuwa 2-3% osób, z czego co najmniej połowa to nocebiaki.
  • Odpowiedz
@SzmaragdowySmok: Czyli w zasadzie miałem racje z tym by nie słuchać wykopków, bo trollują. Polecają minoxidil, który jest lekiem na nadciśnienie i finasteryd, który jest lekiem do kastracji xD dodaj do tego propagande antynatalizmu i już wiesz co sie odwala tutaj. Tą strona powinny zainteresować sue służby
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: finasteryd to lek do kastracji. U---------z najsilniejszy androgen a później zdziwiony, że knaga nie staje.

@SzmaragdowySmok: jak ruchasz brzydką laskę to i bez finasterydu nie stanie ( ͡º ͜ʖ͡º) U mnie finasteryd + spironolakton (jak uważasz, że finasteryd to kastracja, to obczaj sobie tego skur*ysyna xd) i wszystko działa jak należy.
  • Odpowiedz
Wiem, że dawka leku nie jest duża, ale jednak uważam, że to on powoduje w głównej mierze problem.

@mirko_anonim: zgadza się - tak uważasz. Ale tak nie jest. Stosujesz finasteryd w formie wcierki, więc wchłaniasz go w niemal homeopatycznej ilości. Taka ilość nie może mieć innych działań niepożądanych, niż psychogenne.
  • Odpowiedz
@asznysz:
0.025% (takie stężenie podał OP) = 0.00025 g/ml = 0.25 mg/ml
0.25 mg/ml * 0.5 ml (około tyle pewnie nakłada jednorazowo) = 0.125 mg
Więc nawet gdyby wchłonęło się 100% (a tyle i tak się nie wchłonie), to przy pojedynczym nałożeniu byłoby to 0.125 mg, czyli 8-krotnie mniejsza dawka niż podawana normalnie doustnie na łysienie, i 40-krotnie mniejsza niż dawka podawana na rozrost gruczołu krokowego.
  • Odpowiedz