Wpis z mikrobloga

@Arturrow: jak to jest, że mirasy gardzą polskim rosołem, ale jak widzą ramen to już tym szajsem się zachwycają, bo z innej kultury xD
  • Odpowiedz
@m4rio nie no, to nie rosol xd bulion na ramen to ja gotuje 6h i wychodzi taki ze w temperaturze pokojowej to galareta xd do tego inny makaron, sos sojowy, marynowane jajka. To jakby powiedziec ze żurek to tez rosol.bo na mięsie. Osobiscie wlasnie żur i ramen robie ciezki i gesty a rosol lekki i wodnisty
  • Odpowiedz
jak to jest, że mirasy gardzą polskim rosołem, ale jak widzą ramen to już tym szajsem się zachwycają, bo z innej kultury xD


@m4rio: No bo rosół jest #!$%@?. Zwykły bulion który jest dopiero bazą na inne zupy.
  • Odpowiedz
@m4rio: bo ramen nie jest taki bidny. Większość osób w Polsce robi rosół na kostce i np. dwóch udkach... To nawet nie jest rosół. Ja jak robię rosół to mnie on kosztuje 60+zł za ~5 porcji.
  • Odpowiedz