Wpis z mikrobloga

@Walnij_Kielona: @Karl_Tofel @maniok dodawanie oleju to z lat 90... Żaden makaron z mąki durum nie ma prawa się skleić, a dzisiaj nawet najtańsze biedronkowe makarony są z duruma.

Wiąże się z tym ciekawa historia jak włoscy udziałowcy polskiego banku #!$%@? jedna z pierwszych polskich firm spożywczych produkująca makaron z duruma w celu ochrony włoskich producentów żywności...
  • Odpowiedz
@Walnij_Kielona: nigdy mi się jeszcze nie skleił.. używam tylko wody i mieszam raz albo wcale
Może przeczytajcie instrukcję ile wody na ile makaronu oraz ile czasu gotować.
  • Odpowiedz
@Piastan dlatego każdemu odradzam firmę na B, a ich wyroby mogę jedynie opluć. Podobno Włoska firma macza palce również przy autostradzie a4 i dlatego to wygląda tam jak wygląda.
  • Odpowiedz
@Piastan:
A skąd, wcale nie jest tak, że każdy makaron na rynku jest durum. Poza tym jeśli chodzi o dawanie oleju to jak masz zamiar zjeść wszystko w ten sam dzień to spoko, ale jak bez oleju na drugi dzień zostawisz makaron to będzie sklejony jak cholera.
  • Odpowiedz
@Piastan Mów wprost; Barilla #!$%@? polską Malmę bo Malma była lepsza jakościowo od nich i stawała się europejskim liderem w branży makaronów.
  • Odpowiedz