Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim w PL to wciąż nielegalne, więc myślę, że gdybyś pogadał z nim i zasugerował, że jak nie zmieni zachowania to zadzwonisz po bagiety to może się przestraszyć i zmienić zachowanie. Sam jestem zwolennikiem zioła i czasem zajaram (lub raczej waporyzuję), ale smrodzenia na balkonie też nie lubię.
  • Odpowiedz
w PL to wciąż nielegalne, więc myślę, że gdybyś pogadał z nim i zasugerował, że jak nie zmieni zachowania to zadzwonisz po bagiety to może się przestraszyć

@mandamin: zdajesz sobie sprawę ze szantażując go w ten sposób, czy ma glejt na zioło czy nie (bo bez problemu można dostać receptę) możesz trafić prosto do więzienia? To poważne przestępstwo
  • Odpowiedz
@mandamin:

Groźba bezprawna to groźba popełnienia przestępstwa na szkodę zagrożonego lub osoby jemu najbliższej, wzbudzająca uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, a także groźba spowodowania postępowania karnego
  • Odpowiedz
Da się coś z tym zrobić?

@mirko_anonim: nie bardzo, nawet jeżeli wezwiesz silnych wobec słabych, a słabych wobec silnych to jeżeli chłop nie ma głowy w dupie to nic mu się nie stanie.

Prośby face to face nie działają

@mirko_anonim: ale zagadałeś do niego normalnie, kulturalnie czy ura bura szef podwóra i się dziwisz, że ma cię w pompie?
  • Odpowiedz