Wpis z mikrobloga

Planuję zakup kamienia granitowego do wypiekania pizzy w piekarniku. Patrzę na oferty i to koszt około 80zł, natomiast m. in. w castoramie (możecie mnie zbesztać bo się nie znam) podobny kamień kosztuje 20zł, w związku z czym mam pytanie czy taki "dedykowany do spożywki" kamień się czymś różni od takiego z castoramy? czy klasyczne golenie się odbywa?

#kiciochpyta #pizza
  • 7
  • Odpowiedz
  • 0
@TY_GRY_SEK: robiąc riszercz natrafiłem na inne wpisy na wykopie akurat w tym temacie i ludzie normalnie tak robili pizzę na tym kamieniu z castoramy i chyba żyją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zawsze jak się o coś zapytam to potem do głowy wpadnie mi taka myśl "a może inaczej ułóż sformułowanie" i potem znajduję odpowiedź na to pytanie ()
  • Odpowiedz
  • 0
@Merkowsky: w momencie jak póki co chcę totalnie amatorsko spróbować coś podziałać w domu to na razie wstrzymam się z wyrzucaniem pieniędzy, bo możliwe, że zrobię to raz i nigdy więcej, ale dzięki za poradę. póki co to sobie zrobiłem szpatułkę perforowaną z nierdzewki, koszt 0zł a w internecie takie chodzą po 200zl
  • Odpowiedz