Aktywne Wpisy
mepps +249
szurszur +101
Mam pytanie od osób, ktore potrafią wrzucać seriami wyłącznie wpisy negatywnie przedstawiajace Ukraine.
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Cały proces zoptymalizowany.
Jedyne co mnie denerwuje to mycie.
Garnek myje taką plastikową myjką.
Garnek czysty.
Tylko jak teraz wyczyścić tą myjkę?
Z reguły daje do zmywarki.
Ale boję się że zepsuje.
#chleb #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
Ja zalewałem wodą, ręką zbierałem co luźne i wyrzucałem do śmietnika. Potem miska do zmywarki i fajrant. Jak masz właściwą hydrację i odpowiednio mocny gluten to w ogóle niewiele tego ciasta w misce zostaje.
Najlepiej namoczyć garnek i po paru godzinach dłońmi usunać ciasto, a dopiero później po odlaniu poprawić myjką.
Ewentualnie jak koniecznie chcesz szorowac od razu to ja bym zastosował szczotkę ze sztywnym i krótkim włosiem. Też będziesz się męczyć z doprowadzeniem jej do czystości ale w przeciwieństwie do tych gąbek i myjek przynajmniej ta czystość będzie możliwa do osiągnięcia.
@jeden_na_dziesiec garnek na ciasto surowe
@vateras131 nie chcę szorować tylko.
Upiec umyć i zapomnieć.
Bo tak to cały proces wydłuża się do 36h ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Wychodzi na to że robię jak wy zostaje z problemem jak na zdjęciu
Chodzi mi żeby resztki nie zatkały zmywarki
Żytnia plus pszenna 30/70
6 minut mieszanie
2 razy składany
Może łyżka ale zostaje.
Lubię taki niedopieczony.
W sensie blady.
No i jeszcze jedna rzecz po mieszaniu ciasto miało 27 stopni.
Więc chciałem je schłodzić do 24 i włożyłem do lodówki.
Tylko wyciągnąłem przy 21.
I ciasto garowalo 5 h zamiast 3h wg przepisu
@Sl_w_k_1 Wreszcie ktoś, kto nie robi z pieczywa brykietów węglowych, ta spieczona gruba skóra zdrowa nie jest (akrylamidy).