Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie mam konta żeby odpowiedzieć ale głównie to że są wolnościowi, tzn. jestem singlem i właściwie skazany na siebie więc chce mieć jak najlepsze warunki gospodarcze żeby się wybić. Jestem przeciwnikiem nadmiernego opodatkowania i opłat od wszystkiego + rozdawnictwa (które i tak nie spełnia swojej funkcji, patrz dopłaty do kredytów, 800+). W Polsce mamy socjo-lewice, więc są opozycją do tego co w Polsce panuje od dawna (nie, pis
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: oni chyba wierzą, że zawsze wybieraliśmy kiepskich polityków, więc jak wybierzemy kogoś nowego to będzie lepiej

tylko oni nie mają żadnego zaplecza żeby rządzić, wyborcy nie spodziewają się, że jeśli konfederacja doszłaby do władzy to byłoby jeszcze gorzej w kraju niż jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @steppenwolf12: Dlaczego uważasz że byłoby gorzej gdyby rządzili? Rządzenie nie do końca polega na wydawaniu poleceń przez jedną osobę a każdy gdzieś za plecami ma sztab ekspertów + proces legislacyjny. Demonizowanie konfederacji jest wg mnie dziwne a w praktyce myślę, że byłoby całkiem spokojnie. Kampanie wyborcze to inne sprawy i tam trzeba być wyrazistym, skrajnym. Ja nie wiem, słuchałem swojego czasu wypowiedzi Mentzena czy Bosaka dla
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Rozumiem, tylko właśnie jaką wiarygodność mają ludzie, którym się nie chce w tym Sejmie dosłownie nic? Praca w Sejmie to tworzenie ustaw, praca w komisjach, sporo formalności prawnych itd. A taki pan Mulewicz wchodzi na mównicę i na 100% widzi po raz pierwszy tekst, który ktoś mu podetknął pod nos. Jaką wiarygodność miałby u ciebie pracownik w twojej firmie, który nie potrafiłby napisać samodzielnie maila? Bo do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: problem jest jak popatrzysz na ich listy wyborcze, no ok Bosak czy Mentzen są jeszcze ok, ale poza jedynkami na listach są całkowicie niekompetetni ludzie, którzy pewnie nieświadomie działaliby na szkodę państwa

narzekaliśmy, że pis zatrudniał ludzi bez kwalifikacji po znajomości, a w konfederacji większość partii to 10 razy gorzej pod względem kwalifikacji
  • Odpowiedz