Aktywne Wpisy
Mirki co myślicie o modleniu się?
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
źródło: IMG_0514
Pobierz
_Alessandro_ +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wiele z Polaków jest po prostu głupia i nie potrafi racjonalnie wydawać pieniędzy. Bywają narwani i wolą się zachłystnąć sto razy badziewiem niż jeden raz czuć kontrolę po chwili namysłu.
Nie wiem czy nie jest to przypadkiem podlewane historią współczesną i teraźniejszym rozdawnictwem czy też zależnością od instytucji. Jakiś czas temu nie było niczego i teraz znaczna części dorosłych ludzi może się poczuć jak dziecko wypuszczone do makdonalda albo sklepu
Ja staram się mieć ten zapas 10-15k na czarna godzinę albo jak trzeba coś zrobić.
Przykład z podwórka. Mamy wspolna ulice 30 domów, trzeba ją zrobić porządnie z plyt bo to klepisko. Idziemy się składać po 3-4k z czego wypłacane w transzach najpierw materiał 2k potem robocizna dom po domu.
I ci co największe bajery maja, panele słoneczne, sauny zewnętrzne, Toyoty ch-r z salonu nie mają
Bieda to może i jest w Polsce powiatowej ale na pewno nie w dużych miastach gdzie jest już zachodni standard życia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi