Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jako że coraz częściej pojawia się w debacie publicznej dyskusja o stanie polskiej demografii (i słusznie, bo w roku 2017 niechybnie rozpoczęliśmy marsz w kierunku wariantu południowokoreańskiego) to chciałbym zadać pytanie: na co obecnie komukolwiek jakiś dzieciak? Kiedyś dzieci stanowiły świetną inwestycję na przyszłość i można je było wychowywać po swojemu. Obecnie nie stanowią żadnej inwestycji na przyszłość, a jedynie koszty. I dodatkowo - w dobie ogromnej popularności social mediów / degradacji autorytetu ojca - nie ma możliwości wychowania dzieci po swojemu. Już nie wspominając o tym, że sporemu procentowi mężczyzn raczej niezbyt widzi się wychowywanie dziecka ze współczesną, mizoandryczną feministką(a takich jest większość).

Tak więc dzieci w Polsce w roku 2024 to koszty, wysiłek, rozczarowanie i zero benefitów. Tak ja przynajmniej to widzę.

#polska #neuropa #4konserwy #dzieci #demografia #przemyslenia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Racja.

Moja ostatnia dziewczyna powiedziała że na razie musi się bawić (lvl 30) a jak będzie chciała mieć dziecko, to sobie wpadnie z jakimś "odpowiednim" gościem i będzie samotną mamą ( ͡° ʖ̯ ͡°)

"Zwykła" dziewczyna, po studiach na kierowniczym stanowisku,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie opłaca się w sensie finansowym ale w każdym innym tak. Człowiek to zwierzę, którego celem jest przedłużenie gatunku, brak potomka zaburza ten jak najbardziej naturalny cel życia.
  • Odpowiedz
jakie Ty masz bezpośrednie obowiązki wobec ojczyzny?

@Tajlosfit: obrona państwa i z-------l kilka lat dłużej, to kalo?

A jakie ja mam prawa, których nie ma kobieta.

Za każde place 1000 PLN ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
A Ty wiesz ze służbą wojskową została zniesiona

@Tajlosfit: Doczytaj. Nie została zniesiona.
Baa, nawet nie ma takich planów.

Jak tam, znalazłaś jakieś prawa których kobieta nie ma, a posiada mężczyzna?
  • Odpowiedz
@user_no_4: To jedno, jeszcze jest aspekt że jak mieszkasz i pracujesz w powiatowym to kobiety nie znajdziesz bo wyjechały i ich po prostu nie ma xD, jak nie wyjedziesz do większego ośrodka to masz zero szans na znalezienie partnerki nawet jeżeli byś stawał na głowie, chyba mało kto zdaje sobie sprawę jak bardzo źle jest w powiatowych, w ciągu 5 lat przedszkola będą likwidowane bo nie będzie dzieci, spadamy dramatycznie
  • Odpowiedz
zarabia więcej za tą samą pracę.

@Tajlosfit: Jest to totalna bzdura i kłamstwo. Powiem więcej, na wielu stanowiskach np. w sklepie, kobieta nieuczciwe zarabia podobnie do mężczyzny. A dzwiga - według BHP - mniej. Co generalnie sprawia że nie wykonują równej pracy.

Dostaje wyższą
  • Odpowiedz
@user_no_4: mężczyźni na produkcji ZAWSZE dostają lżejsze prace, np. obsługa paleciaka, gdzie się tylko ciągnie za dźwignię i tyle. To kobiety zawsze zapieralaly ciężko, i za mniejsze pieniądze. Mam nadzieję że polska wymrze
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: Ja też pracowałam na produkcji i z-------l był straszny. Akurat kobiety miały tam ciężej od mężczyzn. Dlatego dziwię się kobietom co mają pracę ciężką fizycznie i jeszcze chce im się rodzić dzieci, a po urlopie wychowawczym wracać do tej ciężkiej pracy.
  • Odpowiedz
No niestety ale nasze matki i babcie zawaliły po całości edukację córek, efekty widać gołym okiem, pazurki, rzęsy, brudnopisy, ciężko o dobry materiał.
  • Odpowiedz