Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @xentropia generalnie to chciałem tym wpisem poruszyć dwie kwestie

1) wyjścia ze stanu "zły" na stan "neutralny" poprzez zmianę nastawienia, które blokuje moje zdolności i pogarsza moje zdrowie. Zwłaszcza, że próbowałem wielu rzeczy typu suplementy, "idź pobiegaj", itd. prócz leków bo to jakoś uważam za ostateczność
2) wyjścia ze stanu "neutralny" na "ponadprzeciętny" będąc w przekonaniu, że mózg potrafi jednak cuda i przy odpowiednim wmówieniu sobie pewnych cech, jesteśmy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Możesz zmienić kod tylko musisz znaleźć kod źródłowy zachowania, przecież to jest chyba najstarsza technika psychiatrów, co w tym przeszkadza najczęściej to warunki z zewnątrz które cię ciągle rozpraszają bo np. oddziałują na resztę kodu źródłowego który koliduje z innym itd. itd..

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Self-efficacy. Poczucie własnej sprawczosci.

Bandura napisał o tym książkę jak chcesz akademickie źródło tysiąca stron do poczytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chociaż „wmawianie sobie” to najsłabsza opcja, bo łatwo wpaść w problemy typowe dla locus of control i okłamywać się wtedy kiedy się nie powinno. „Obserwowanie innych” trochę lepsza, a najlepsza to własne „mastery experience” i fajne jest
  • Odpowiedz