Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Za ile kupię jakiś awaryjny laptop do domu? Tak aby był na wszelki wypadek w razie jakiegoś szpitala czy dłuższych wakacji? Bo na wakacje w polsce to potrafiłem zabrać całego pcta xD
Może być poleasingowy. Najlepiej z odpinaną bateria i może jej nie mieć nawet. Raczej zawsze prąd będę miał. Chciałbym aby starczył na parę lat.
Z 15 lat temu kupiłem sobie takiego awaryjnego lapka i użyłem go pewnie z 20 razy. Z czego z 3x był w serwisie bo co kilka lat grzał się jak powalony i trzeba było zmieniać pastę. Niestety miał dedykowaną kartę graficzną i to przez to podobno. Bateria oczywiście trup od leżenia.
Wydajnościowo raczej aby tylko internet śmigał, dysk może więcej niż jakieś 120gb bo jednak bym tam poinstalował parę rzeczy jak office, a i chciałbym trochę danym mieć pod ręką. Najlepiej z 500gb. Oczywiście ssd. I żeby tibia ruszyła xd
Nie musi być super tanio, chętnie dopłacę do jakiś 16gb ramu jak będzie to z 2 stówy więcej niż 8gb. Grunt abym nie musiał za parę lat myśleć znów o kupnie nowego.
Może być bez systemu. 15", mniejszy nie bo ja ślepy. Jak lepiej brać nowego bo poleasingowy to tylko z 20% oszczędności to wezmę nowego.
#laptop #laptopy #komputery #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach