Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Poruszę w zasadzie dwa tematy - pierwszy to ten główny, z myślą o którym stworzyłem ten wpis, a drugi jest w post scriptum, tak przy okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem ciekaw waszej opinii.
Ostatnio widziałem sporo filmików tworzonych przez zagranicznych youtuberów (przeważnie randomów, ale czasem też ekspertów z różnych dziedzin np. ekonomii, militariów) traktujących o tym, jaka wspaniała jest Polska, jak wyrasta na super-potęgę gospodarczą i wojskową, jak cudownie się tu żyje, jak wiele świat zawdzięcza Polsce itd.
W jednym komentarzu przeczytałem coś, co dało mi do myślenia, a mianowicie ktoś sugerował, że taki content w ostatnim czasie nie jest przypadkowy i ktoś ma w tym interes, żeby połechtać ego Polaków i rozbudzić w nas ducha patriotyzmu i poczucie dumy narodowej. Po co? Żeby w przypadku wojny bronić kraju.
Co o tym myślicie? Teoria z dvpy czy coś w tym może być?

Przykładowe filmiki wrzucę w komentarzach, bo coś mnie anonim nie chce puścić z nimi teraz (nie chce mi się szukać więcej, ale zapewniam was, że jest tego dużo).

P.S. - nie chodzi mi o reaction videos i vlogi podróżników, które tworzone są z wiadomych przyczyn - bo to pójście po linii najmniejszego oporu, Polacy bardzo chętnie klikają w tego typu guano, gdzie ludzie na filmikach wykrzywiają mordy rzekomo zszokowani wspaniałością Polski i mówią ciepłe słowa o naszym kraju, a nasi zakompleksieni rodacy się podniecają. Skorzystam jednak z okazji żeby napluć na taki content i tych, którzy generują popyt na taką „twórczość”. HA TFU. Szczególnie wielka mela na tę pierwszą parkę, gdzie cała wartość dodana do filmiku, który „komentują”, to robienie głupich min.
Przykładowe filmiki w komentarzach

#polska #przemyslenia #zoltenapisy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co o tym myślicie? Teoria z dvpy czy coś w tym może być?

@mirko_anonim:

a nasi zakompleksieni rodacy się podniecają.

@mirko_anonim: myśle że jesteś kolejnym zakompleksionym polakiem, tylko ty dla odmiany plujesz na swój kraj. Pojedź na zachód europy to zobaczysz że nie mamy sie czego wstydzić.
  • Odpowiedz