Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zastawia mnie jaki % osób jest w związku mimo tego, że ich partner/partnerka to to nie jest to czego szukali w życiu, ale już zostali bo po prostu nie warto odchodzic albo się boją, że juz nikogo innego nie znajdą
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciekawe rozważania. Pytanie też na ile te osoby potrafią to ocenić. Bo to,że komuś się wydaje,że mógłby trafić lepiej to wcale nie znaczy,że tak jest.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pewnie sporo. Życie nie jest usłane różami i wiele osób nie chce żyć samotnie a życie w dwójkę jest łatwiejsze i tańsze. Bardzo ciężko trafic na miłość życia i ludzie zadawalają się zwykłymi relacjami opartymi na przyjaźni lub wygodzie.
  • Odpowiedz
Jak ludzie nawet nie wiedzą, czego szukają, jakie mają potrzeby, czego potrzebują, boją się wyrażać to co im leży na wątrobie, wyrzucają z siebie po wielu latach dopiero w formie kłótni, lub na dzieciach wyładowują frustrację.
Zamiast się komunikować od razu, albo by doszli do porozumienia, jakiś kompromis, ustępstwa, albo by się rozstali i poszukali osoby komplementarnej.
Przy czym należy zaznaczyć, jak ktoś, chociaż w 50% kwestii się dogaduje, to już jest
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: Nie jest to prawdą, przekonałam się o tym na własnej skórze i wiem jakie pozornie "skromni i cisi" faceci typu "przegryw" mogą mieć wymagania i rozglądać się za lepszą tzn. ładniejsza dziewczyną będąc w związku, nie mając przy tym żadnych sentymentów wobec wieloletniej partnerki. Przed zdrada i porzuceniem aktualnej dziewczyny hamuje ich to, że boją się zagadać do tych, które im się podobają.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ja jestem w takim związku. I przypominam sobie zawsze że te do których wzdychałem miały mnie w poważaniu, a moja żona jedyna zaakceptowała moje spier.... może nie jest najpiękniejsza i nie jest spełnieniem marzeń. Ale jest przy mnie mimo wszystko. I mamy razem dzieci które mocno kochamy.

• Odpowiedz