Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam trzy pytania dotyczące #bielskobiala ze względu na plany przeprowadzki na stałe:

1. Do jakich przyjemnych, a mniej znanych miejsc spacerowych dojadę w 15, maksymalnie 30 minut drogi od centrum? Pomijam np. wyjścia w góry i znane Trzy Lipki, Straconkę i Bulwary, Cygański Las, Szyndzielnię, zaporę w Wapienicy, trasę wokół lotniska w Aleksandrowicach, Międzybrodzie, czy w końcu Szczyrk. Może są jakieś mniej znane, a urokliwe parki i spacerniaki na szybki wypad?

2. Gdzie w BB odbywa się high life (modne kluby, knajpki, i bezpieczne miejsca spotkań dla spokojnych ludzi na poziomie w wieku ok. 24-40 lat)? Istnieją jakieś inicjatywy dla "lokalnej inteligencji" i biznesów, które trzymają poziom z racji tego, że dzięki internetowi mamy zglobalizowany proces rozwoju goospodarczego i naukowo-technologicznego, czy wszystko zjada Kraków i Katowice, których przewaga jest nie do dogonienia?

3. Większe zakupy paczkowanych produktów, wiadomo - Lidl, Auchan, Makro, Społem. Gdzie jednak kupujecie świeże i zdrowe produkty? Mam na myśli sprawdzone piekarnie, warzywniaki, i sklepy z nabiałem/mięsem/rybami. Gdzie zaopatrują się nadziani, wybredni, i dbający o zdrowie prawnicy, lekarze, i urzędnicy? Jestem gotów płacić 2 razy więcej za część produktów i kupować ich mniej, byle tylko były naprawdę premium.

#bielsko

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam trzy pytania dotyczące #bielskobiala ze w...

źródło: 222237

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim

Chyba z parkowych tematów to ty już poruszyłeś znaczną większość xD. Dodać możesz park Mickiewicza i Słowackiego, ale te przelecieć w 5min. Jednak są to parki jakby nie było i po kawie można przejść...;)))
do może i niecodziennych wypadów/spacerów:
Spacer pod górami obok dawnej leśniczówki w Lipniku (jak na amfiteatr), kamieniołom Kozy.
w pół godziny powinieneś dojechać do doliny Zimnika i przy dobrych wiatrach do Żywca (park przy zamku) +
  • Odpowiedz