Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

ztakisam +67
Cholera jak mam oddać samochód do mechanika to mnie skręca. Nie mówie, że nie ma super fachowców, są, ale jak na lekarstwo. Przykład, po którym mnie trzęsie. Mam opla diesla i przy odpalaniu wyskakiwał check engine. Za niskie napięcie w czujnikach dpf i czasem w pompie ABS. Oddałem auto do 2 mechaników... jeden pomierzył czujniki i cholera wie co tam jeszcze. Diagnoza - trzeba kupić 2 nowe czujniki nox 3200zl plus robota

O ile z częścią wypowiedzi można się zgodzić - nie ma co z wszystkiego szóstkować w podbazie, bo wiele z tego to pamięciówka (wymień 20 parków narodowych od największego do najmniejszego) i rzeczywiście wiele 5.0 potem siedzi na kasie gdy trójkowicze zarabiają kokosy handlując samochodami z niemiec 180kkm przebiegu i gardło sobie podrzynam -
Jeden chłopiec miał w szkole oceny średnie, a drugie zajebiste, same szóstki. Spytacie który jest szczęśliwy? Żaden, jeździ na wózku a drugi ma padaczkę.
Cumplu w jakim roku ty żyjesz? Obecnie można być niepełnosprawnym intelektualnie i skończyć studia, ale co z tego skoro pracodawcy mają generalnie te studia gdzieś?
@mirko_anonim: i juz sie poczułeś lepiej?
Jezeli chodzi o twoje dzieci, to raczej juz nie będą miały rodziców roboli. Zatem jak najpierw zrobisz sobie te dzieciaki, a potem zaczną rosnąć i chodzić do szkoły, to możesz
@jacekparowka: ale co ma wspólnego nauka z ocenami w szkole? Przecież to osobne rzeczy. Uczysz się z własnej inicjatywy, według własnych zainteresowań i na swoje sposoby, a nie pod dyktando programu nauczania.
Jak komuś to akurat leży to spoko, ale nie mieszaj nauki ze szkołą. Szkoła jest lepsza w obrzydzaniu edukacji niż czymkolwiek
@Wap30: ta, tak, już widzę 10 - 12 latki uczą się z własnej woli podstaw matematyki albo biologii, nie pod "dyktando".
@Sathanas_Gloriam: pracowałem na budowie i rok zdalnie IT z domu. Mam porównanie i niekoniecznie chciałbym siedzieć przed komputerem w domu sam.
@jacekparowka: dałbym ci 10 plusów człowieku.
@jacekparowka: Mam wrażenie, że to czasem takie pocieszanie się w stylu 'Nie idzie mi na studiach ale bill gates też ich nie skończył'
Dzieci w dzisiejszych czasach to się wysyła do szkół prywatnych.
Poza tym to może jeszcze w podstawówce niech się dziecko uczy wszystkiego, ale później trzeba odkryć jego potencjał i kierunkować rozwój. Powszechny system nauczania w Polsce to niestety produkcja niemyślących ludzi do systemu, bo zabijana jest kreatywność. Polska szkoła to najczęściej 3x Z, Zakuć, zdać i zapomnieć.