Aktywne Wpisy

cukierkowa +20
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
gaz_wieprzowy +36
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

Nie liczę na darmową poradę prawną, ale być może ktoś był w podobnej sytuacji. W skrócie: matka mojego biologicznego ojca od samego początku mojego życia płaciła na mnie zasądzone alimenty. Ojciec nie interesował się mną, nigdy go nie widziałem, biologicznej babci zresztą też. I tak wyszło, że ona to płaci już od 31 lat, co miesiąc moja mama dostaje przelew na określoną kwotę (podejrzewam, że "babcia" ma zrobione zlecenie stałe i już dawno o tym zapomniała). Dziś to już są śmieszne pieniądze, ale z drugiej strony pełny bak paliwa za darmo piechotą nie chodzi.
I tu właśnie pojawia się moje pytanie: czy skoro obowiązek alimentacyjny ustał już dawno, to czy te pieniądze urząd skarbowy traktuje jako darowiznę, od której powinienem odprowadzać podatek?
#alimenty #prawo #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Żadne z nich przez sekundę nie zainteresowało się tym co u mnie, więc to nie ja tu jestem osobą bez godności. Poza tym nie o to pytałem.
─────────────────────
─────────────────────
Zresztą jak sama nie ma problemu z tym żeby płacić kilka stówek dla niunia to co my się będziemy sprzeciwiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
IMHO pytanie czy robi to świadomie czy zapomniała.