Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej!
Chciałabym spróbować sił na #vinted mam trochę ubrań w dobrym stanie, zawsze to cos może się zwróci na nowe zapasy. ;) książki też mam do sprzedaży.
Czy macie jakieś rady dla osoby początkującej w tym temacie?
Jak wyglądają płatności? Czytałam, że jest portfel Vinted ale jak wygląda wyciągnięcie z niego pieniędzy na konto bankowe? Czy z tego portfela da się coś zakupić na platformie?
Czy szykować się na problematycznych ludzi? Co robić w takich sytuacjach?
Jak wygląda sprzedaż ?
Czy jak ktoś ma słabe oceny profilu to mogę mu odmówić sprzedaży?

Z góry bardzo dziękuję :)

#sprzedaz #pytanie
Jak wyglądają transakcje?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Czy macie jakieś rady dla osoby początkującej w tym temacie?
Po prostu wystawiaj i się nie wiele nie przejmuj. Ładnie fotografuj, nie ściemniaj w opisach, stosuj się do regulaminu serwisu.

Jak wyglądają płatności?
Wpłata przychodzi do Twojego wewnętrznego portfela w profilu i z niego możesz zlecić wypłatę na swoje konto bankowe. Inaczej niż na OLX czy Allegro Lokalnie, gdzie pieniądze są od razu wypłacane
  • Odpowiedz
@Pandzia_art: no to znieśmy zus, bo jakiś przedsiębiorca nie zarobił przez miesiąc aby opłacić składkę.

1. Przepisy czasami są na wyrost, żeby skutecznie obejmować jakieś zjawisko.
2. Gdyby hipotetyczne i nierealistyczne scenariusze czyniły wyjątki to nie mielibyśmy żadnego prawa - zawsze da się wymyślić przedziwną sytuację, która godzi w sens przepisów.
3. Nie wiem w czym problem. Jak przekroczysz to nie znaczy, że nie możesz dalej handlować, tylko Twoje dane
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kishibashi również uważam, że to jest bez sensu. Jeśli faktycznie chcą zacząć robić kontrolę za to, że ludzie zarabiają na tych sprzedażach to ściganie kogoś za 100 zł jest śmieszne. Ale wiadomo, nie mamy na to wpływu, będzie ci ma być.
@kaktus_z_ostrymi_kolcami dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz