Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: odkryłeś jak wygląda dzisiaj życie. Wiadomo, że dużo zależy czego oczekujesz od życia. To jest moim zdaniem problem pokolenia rodzonych w późnych latach 80. Zwykli rodzice urzędnicy, nauczyciele, robotnicy ( w każdym razie nie majętni jakoś strasznie) wmawiali żeby się uczyć, ciężko pracować a efekty przyjdą. Potem weszliśmy do uni, przyszły dofinansowania unijne, wyjazdy do pracy za granicę i okazało się że wygrał ten co w Polsce bez Uni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No nie wiem, ja tam nie bylem jakimś orłem. Jednak wszystkie cwaniaki i patusy z tych czasów podstawówki mają dzisiaj ciężko. Oczywiscie zawsze znajdzie się jakiś co mu się udało ale to jednostka w morzu tych którym się nie udało.
W uczeniu się, doszkalaniu itd nie chodzi o samą wiedze ale też o nawyk powtarzalności, dysypliny. I te nawyki są bardzo ważne, gdyż potem łatwiej robi Ci się rzeczy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w przeważającej części swojej wypowiedzi mylisz się, tu nie chodzi o to że ktoś jest dobrze wyedukowany czy wykształcony, bo wtedy będzie jedynie dobrym wyrobnikiem, a patus bez głowy na karku prędzej zapije się na śmierć niż coś osiągnie.
Kluczem do sukcesu jest "szukanie rozwiązań" i kombinowanie "co zrobić żeby zarobić a się nie narobić". W moim otoczeniu najlepsi uczniowie zostali pracownikami, a ci "zdolni ale leniwi" się rozkręcili...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim błąd przeżywalności. Większość patusów albo siedzi albo zostaje bardzo brutalnie traktowana (zasrani, wyruchani w dupe itd.). Po drugie jak nie umiesz postawić na swoim to twój problem, każdy myśli o sobie i ty też powinieneś
  • Odpowiedz