Aktywne Wpisy

roberto07 +49
No to 5 lat po operacji mam nawrót dyskopati l5s1 i pewnie czeka mnie ponowna operacja.
W niedziele po południu zostałem zabrany z ulicy na sor(mieszkam w Danii) w karetce stwierdzili ze nic nie zagraża zdrowiu wiec poczułem lekka ulgę.
Wczoraj z wyciszonymi objawami wróciłem do domu i dzisaj rano idę do lekarza rodzinnego. Pewnie po skierowanie na MRI(scanning) i morfinę.
Teraz leżę od 12 w nocy na podłodzew salonie, żona i dzieci śpią na
W niedziele po południu zostałem zabrany z ulicy na sor(mieszkam w Danii) w karetce stwierdzili ze nic nie zagraża zdrowiu wiec poczułem lekka ulgę.
Wczoraj z wyciszonymi objawami wróciłem do domu i dzisaj rano idę do lekarza rodzinnego. Pewnie po skierowanie na MRI(scanning) i morfinę.
Teraz leżę od 12 w nocy na podłodzew salonie, żona i dzieci śpią na
źródło: image
Pobierz
makgyvergaleriapl +108
I zaczynam być modny...
źródło: 1000003753
Pobierz

Mam pytanie do Mirków z #warszawa, w szczególności do tych mieszkających w WSM OCHOTA, ile wynoszą was wszystkie opłaty (prąd, gaz, ogrzewanie, woda, śmieci) za mieszkanie około 50 m2? Wynajmowałem przez rok takowe mieszkanie i poza czynszem do landlorda w wysokości 3k pln, płaciłem również 500 pln tytułem czynszu administracyjnego i 500pln tytułem zaliczki na media. Po roku zrezygnowałem, przyszło do rozliczenia kaucji wynoszącej 4k pln. Właściciel rozliczając media potrącił z kaucji prawie 1000 pln. Choć nie otrzymał jeszcze rachunków, samemu oszacował opłaty na podstawie zużycia. Co ciekawe zużycie z 12 msc było dosyć małe ze względu na to, że realnie mieszkałem tam 8 miesięcy(dużo wyjeżdżałem). Zastanawiam się czy takie opłaty są realne bo wychodzi w takim wypadku ponad 13k na utrzymanie mieszkania 50 m2 w ciągu roku (12*500pln+12*500pln+1000pln z kaucji). Jest to moje pierwsze mieszkanie na wynajmie, dotychczas mieszkałem u rodziców w domu 140 m2 z 2010 roku i oni wydawali z ogrzewaniem łącznie 12k. Dlatego zastanawia mnie czy landlord nie próbuje na mnie zarobić na koniec.
#mieszkanie #nieruchomosci #wynajem #landlord #pytanie #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Sprawdz grupe Nasz Rakowiec na FB, jest inba z tymi czynszami a podwyzki sa duze sa kilka miechow. 1k za 50m2 jest imo realne, wydaje mi sie ze nawet moze byc wiecej bo 890 to ludzie placa za 38-40m2 juz od jakiegos czasu.
źródło: Zrzut ekranu 2024-07-05 033950
Pobierz