Wpis z mikrobloga

HELP!

@mirko_anonim:
musisz wyjść z zaklętego kręgu który na krawędziach ma wyryte starożytne runy "to mimo wszystko matka! matkę ma się tylko jedną! nie mogę odbierać mojej córce babci! ona z całą pewnością się zmieni, musze jeszcze troche wytrzymać! poza tym czasem jest troche lepiej, to nie tak że ona jest okropna cały czas!"

Gdy już wyjdziesz poza ten krąg, to nagle wszystko stanie się klarowne jak czysta woda. Stawiasz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim od toksycznej osoby, do której do dociera, że jest złym człowiekiem dla innych, trzeba się odciąć całkowicie.
Nie ważne czy to matka czy ktoś dalszy. Jak tego nie zrobisz to spędzisz resztę życia żyjąc w emocjonalnym szpagacie, a w takim ciężko iść przez życie
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim Ja wiem, że ciężko, ale może Ty idź po pomoc do terapeuty skoro nie potrafisz sobie w tej relacji z matką radzić.
Tak naprawdę powinienem zerwać kontakt, ale wiem, że nie zerwiesz, bo to co wyżej, więc potrzebujesz terapii.
A żona złoto, że to wszystko jakoś znosi, bo jednak jakby była trochę mniej wyrozumiała, to by już dawno teściowa nie miała wstępu do domu. ¯_(ツ)_/¯
Matka jak chce iść do sądu, to niech
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): pozostaje chyba tylko umawiac się na spacery po parku czy pizze na mieście zawsze w waszej obecności. Albo wpadac z wizyta do babci, w razie problemów latwiej o ewakuację. Argumentem za, moze byc to że babcia moze nagle potrzebować pomocy.

Warto pogadac ze specjalistą bo dzieci wyłapują stresy rodzicow i roznie reaguja, z psychofizyczmymi objawami wlącznie.

Mozna spróbować cos zmienić w relacjach, moze czasem zadzwonic z, szybkim pytaniem
  • Odpowiedz